Bíróságra kell mennem mit tanú, állítólag az üzemanyagot megtérítik számomra. Hány forintot adnak egy kilométerért?
Tizenévvel ezelőtti történetet tudok.
Kocsival mentem Szekszárdra Fehérvárról. Akkor még 26 év alatti voltam, kedvezménnyel közlekedhettem a MÁV vonalain.
Azt számolták ki, nem érdekelte őket, hogy autóval mentem.
Az adott napra szabit vettem ki, erre semmilyen térítést nem adnak.
Adnak térítést autóra. Az APEH norma alapján adják átlagfogyasztásra kikalkulálva a NAV napi üzemanyagára alapján. Forgalmit vinni kell és a költségtérítést a meghallgatás végén a bírónak kell mondani.
A napidíjat nem biztos, hogy adják, de az néhány éve max 300 ft volt/nap, mert a munkáltatód kötelessége téged elengedni.
Az üzemanyag térítés általában több, mint amit fogyaszt a kocsi, kicsit felé van kalkulálva.
Igen, térítik, de a napi munkabéredet nem.
Ha tömegközlekedéssel mész, akkor be kell mutatnod a jegyedet, amit ha oda-vissza kérsz, azt oda-vissza megfizetik.
Ha pedig autóval mész, akkor pedig be kell mutatnod az autód forgalmiját, kiszámolják a távolságot, illetve az autód köbcentije alapján kalkulálják ki egy kalkulátorral az útiköltségedet és azt megtérítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!