Simson schwalbeba milyen arányba keverjem a benzint?
1:50 az jó.
De ha tartósan Stihl olajat használtál, akkor használd azt továbbra is, mert a Stihl olajnak más a viszkozitása mint más 2T olajoknak, ezért máshogy kopik a motor, és utána ha sima 2T re váltasz, jobban fog kopni és melegedni a motor. De ha csinálsz egy motorgenerált, akkor utána megint adhatod neki az olcsóbb 2T-t.
A keverési arány jó, csak a Stihl nem gyárt motorkerékpárokhoz 2T olajat. Az ő olajuk bár kiváló, de magas fordulatszámú gépekhez lett kifejlesztve. Ilyen pl a fűkasza, láncfűrész. Javasolnám inkább kifejezetten motorkerékpárokhoz kifejlesztett szintetikus olaj használatát az Arol 2T kivételével.
Hozzá teszem szerintem semmi baja nem lesz se a Stihl-től se az Arol-tól, de én nem tenném bele.
Én 1:40-est keverek és mindig arol 2t-t használok,
már 10 éve (S51b).
(régen is arol 2t volt)
1:33-ra illik a turbósat, az olajat illetően az Arol nagyon pocsék, mert iszonyatosan kokszolja a kipufogót és a kipufogó csatornát a hengerben.API minősítése is ennek megfelelően pocsék: TA-s. A Stihl olaj kiváló, tévhit ez a nagy fordulatú duma. Ha egy 10 ezret forgó motort megfelelően ken, nehogy mér ne boldoguljon el a fele annyit forgó Simson motor kenésével :D
Amúgy én Mol Sprint 2T-t használok Simsonba. (Még a tuningolt is bírta vele, ami 10500 körül forog). Félszintetikus, API TC+ minősítésű, kb. 1800 Ft 1 liter. De a legolcsóbb fullszintetikus olajok az ELF-ek, azt is meg lehet venni 1900-2100 Ft között. Olcsó és minőségi.
Nem tudom,én egyszer kevertem stihl-ből 1:40-es.
Úgy tűnt,mintha a motor "szárazabban" ment volna.
Aztán inkább tettem bele egy kis arol 2t-t.
Egyből csendesebb lett.
Nagyon rá vagyok hangolódva a szimómra.
10 éve van meg és minden rezzenését észreveszem.
Ismerem. :)
Egyébként igaz,1:33-ast kell bele keverni.
Nézd meg!
Itt részletesen le van írva,
az összes simson típus adatai. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!