Itt hogy lehet az A a helyes?
Addig oké, hogy a sárga megy el először, de utána az van, hogy mindkettő mehet, de hogy? Egybemennek vagy mi? Szerintem ez hülyeség.
Nekem úgy rémlik, hogy itt igenis van elsőbbség a két jármű esetében, csak épp megegyezés szerint. Nem kerülik ki egymást a jelenlegi képen, mert nem abból indulunk ki, hogy tizedmásodperc pontossággal haladnak a vonalakon.
Van amikor viszont valóban olyan a kanyar, hogy tényleg nem keresztezhetik egymás útját, akkor nem kell megvárni egymást.
a sárga megy elsőként
utána a másik kettő egyszerre.
És nem mennek össze mint ahogy azt itt írta valaki.
Mivel nem keresztezik egymás utját.
A Balra nagyívben kanyarodás ugyanis ugy történik hogy a szembe sávban lévő autót elhagyva mögötte kell balra elkanyarodni.
Szerintem ez nem bonyolult.
Ezért is kéne IQ teszt a jogsihoz...
Sokan nem kapnának jogsit az tuti:-D
A helyes válaszon túl, tanulságos a két balra kanyarodó jármű kanyarodási ívét is megjegyezni - hogy kellene helyen balra kanyarodni.
Egyenesen kimennek a főút felező vonaláig, és onnan kanyarodnak, így egyszerre is mehetnek.
A hiba ott van, hogy sokan már a kereszteződés szélétől szedik balra kormányt, keresztezve ezzel a szemből érkező útját.
Ennek a tömegesen alkalmazott hibás, szabálytalan kanyarodásnak köszönhető, hogy a két szemből érkező nem mer egyszerre elindulni
Dede, az A a helyes.
De ezt a szituációt már akkor megutáltam, mikor csináltam a jogsit, és azóta találkoztam is sokszor ilyen helyzettel. Szerintem a KRESZnek elég gyenge pontja ez, mert általában vagy kevés a hely, hogy mindkét balra forduló autó elférjen egymás mellett, vagy a másik sofőr hülye, és neked megy. Én is inkább el szoktam engedni a másikat, vagy ő elenged engem.
Újra leírom, mert láthatóan sokan nem fogtátok fel :)
Csak akkor mehetnek egyszerre, ha csontra egyszerre indul el mindkettő autó, azonos sebességgel és azonos ívekben kanyarodnak. Mivel nem vagyunk gépek, ezért ez nem megy.
Pl a kék elindul hamarabb, rá picit később indul el a lila. Nah akkor mivan? Hiába kanyarodik mindkettő autó balra. Vagy megvárja a lila míg a kék elmegy előtte, vagy a kék várja meg míg a lila megy el.
Ezért is tanították úgy, hogy megegyezés szerint.
tessék itt a két kép ami ezt nagyon jól szemlélteti, hogy mikor kell megegyezni és mikor mehetnek valóban egyszerre. A kérdésben linkelt kép pl hibás a válaszhoz nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!