Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyek a legjobb és a legrossz...

Koaxk Ábel kérdése:

Melyek a legjobb és a legrosszabb autóhifi márkák?

Figyelt kérdés

A legtöbb gyártónak nyilván van egyszerűbb és komolyabb szériás erősítője, hangszórója, mélynyomója. Én most arra lennék kíváncsi, ha csak magát a gyártókat kellene, mondjuk 3 osztályba sorolni, melyik gyártót ti hova tennétek:

1.Kiemelkedő minőségű termékeket gyárt, általában a saját árkategóriájában a legjobb vételek között van.

2. Hullámzó minőségű gyártó, vannak kiemelkedő és kevésbé ajánlottabb termékei.

3. Rossz minőségű gyártó, egy-egy szélsőséges esetet leszámítva általában nem ajánlottak a termékei.

Fontosabb gyártók a teljesség igénye nélkül:

Alpine, Audio System, Audiobank, Audiovox, Audison,

Bang & Olufsen, Becker, Blaupunkt, Bose, Braxx, Bull Audio, Carpower, Cerwin Vega Mobile, Clarion, Crunch,

Digital Design, DLD Acoustics, DLS, Focal, Fusion, Gladen Audio, Ground Zero, Harman Kardon, Helix, Hertz, Hifonics, Impact, Infinity, JBL, JL Audio, JVC, Kenwood, Kicker, Kicx, LG, Lightning Audio, MacAudio, Macrom, Magnat, M.N.C., Mohawk, Morel, MTX Audio, Orion, Panasonic, Phase, Phoenix Gold, Phonocar, Pioneer, Polk Audio, Pyle, Rainbow, Renegade, Rockford Fosgate, RTO, SAL, Sinus Live, Sony, Titan

Ezeken felül még biztos akad jó pár márka (írhattok is), pusztán azért listáztam ki, amik az eszembe jutottak, hogy könnyebben lehessen osztályozni őket, ne kelljen még ezen is gondolkodni.

(Tudom, van közte már nem futó / létező márka is, de használtan még ezek is beszerezhetőek)

2015. jan. 31. 13:10
1 2 3
 1/21 dirtboy ***** válasza:

a kinézett 10cm-es szettnek édes mindegy,veszel egy használt erősítőt ami van a használt piacon meg stb aztán kész,van egy pár solid audio erő,az tökéletes lesz.

felesleges komolyabb összegeket beleölnöd jó komponens szett híján.

2015. jan. 31. 13:25
 2/21 A kérdező kommentje:

A lehetőségekhez mérten 10cm-es Ground Zero komponens szettet vettem, majd meglátjuk mire lesz elég. :)

Ez a kérdés már pusztán közvélemény kutatás, mert érdekel az autóhifi.

2015. jan. 31. 13:38
 3/21 anonim ***** válasza:
Hali! Gondolom te vagy a BMW-s aki a napokban kérdezett. Majf megosztanád a tapasztalataidat a szettel kapcsolatban? köszi
2015. jan. 31. 13:46
 4/21 anonim ***** válasza:
Audio System egy kiemelkedő minöségű!
2015. jan. 31. 13:56
 5/21 A kérdező kommentje:

#3-asnak

Igen én vagyok a BMW-s. Sajnos kb 2 hét múlva lesz csak beépítve a hifi, akkor lesz szabad időpont a műhelyben, de majd leírom a tapasztalatokat.

2015. jan. 31. 13:56
 6/21 anonim ***** válasza:
35%

egy általános szabály,hogy az itthon olyan közkedvelt pár 3 betűs márkát nyugodtan elfelejthetsz:SAL,MNC,ESX...ezen kívül én csak azokat írnám le amiket semmi képpen se,tehát a 3-as csoport(ez saját SZUBJEKTÍV vélemény,szóval aki majd kötekedne,majd ezt tartsa szem előtt):

Audio System, Audiobank,Blaupunkt,Braxx, Bull Audio, Carpower, Cerwin Vega Mobile,Clarion, Crunch, Digital Design,, DLS,Fusion,Gladen Audio, Infinity, JBL, JL Audio, Kicker, Kicx, LG, Lightning Audio, MacAudio, Macrom, Magnat, M.N.C., Mohawk, Morel, Orion, Panasonic,Polk Audio, Pyle, Rainbow, Renegade, RTO, SAL, Sinus Live, Sony, Titan

A felsoroltak közül nem azt mondom hogy mind szar,bár van közte ipari hulladék,meg olyan is ami egy tök átlagos használónak simán megfelel,de nem ezek az igazán jók!

Személyes tapasztalatom alapján egyébként ami tényleg szó szerint ipari hulladék és legyártani is kár volt:

-Toxic

-Renegade

-Twister

-Bull audio

-Rto

-Pyle

2015. jan. 31. 16:17
 7/21 dirtboy ***** válasza:
75%

ma 16:17

csak érezted hogy valami nem stimmel az írásoddal hogy előre jelezted a kötekedés dolgot.

marhaságot írtál igazából,nagyon kíváncsi lennék rá hogy milyen rendszered van ,miből áll ha nálad azok a gagyi márkák amiket felsoroltál.pl

audio system,DD,DLS,Gladen audio,JBL,kicx,Morel

hát ha neked ezek gagyik akkor nem tudom mi a jó.

audio systemnek nagyon jó hangszórói,nyomói és erősítői is vannak,

DD nagyon ott van hangnyomásos nyomókban és erősítőkben egyaránt.

DLS nek elég jó erősítői vannak,nálam pl az egyik erő az /dls cad-15/

Gladen audio ami ugyan az mint az audio system ugyan azokban jeleskedik,van is tőle két nyomóm amik nagyon jól szólnak.

de hát látni rajtuk és a paraméterekből hogy a gladen egy ócskaság [link]

kicxnek jó kis erősítői vannak pl rts,kap,qs.

qs nél kiemelném az 1.1000ret ami csak 120ezerbe kerül és 0,5ohmon 3500W ra képes,haver pedig nyomott vele 0,3ohmnál is és lazán bírta az erő.

JBL márkának azért vannak elég korrekt erősítői,a nagyobbakra gondolok leginkább.

morel megint csak egy felsőbb szegmens hangszórók terén de nyilván egy morel supremo szett ócskaság és csak dankó rádiót jó rajta hallgatni.

utolsó felsorolásod hibátlan,egyetértek,az mind hulladék,lehetne még pár márkát említeni mint auna,first austria,mc hammer stb

2015. jan. 31. 17:32
 8/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld kéz!

Pontosan ilyen válaszokat várok, tapasztalatokat, észerevételeket stb...

Az egész kérdés onnan jött amúgy, hogy én meg voltam győződve hogy a Hifonics egy különösen jó márka, és beszélgettem egy sráccal és ő meg pont azt mondta, hogy szerinte nem tartozik a jó márkák közé.

Valahogy így indult az ötlet, hogy minél több álláspontot ütköztessek. :)

2015. jan. 31. 18:58
 9/21 dirtboy ***** válasza:
A hifó nem rossz csak nem mindegy hogy hangszórban vagy erőben nézve,erősítőben van azért jó pár hifo ami elég komoly.
2015. jan. 31. 19:14
 10/21 anonim ***** válasza:
Mi teszteltünk ugyanazon ládában egy M.N.C mélynyomót,és egy JBL mélynyomót,ugyanazon paraméterekkel,és igen nagy különbség volt a kettő között,a JBL sokkal jobban kiadta a mélyet,így ezt használom azóta is teljesen megelégedve,egy 560W-os MacAudio segítségével,szolídan hallgatva. :)
2015. jan. 31. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!