Milyen típusú BMW-t lehet venni 3 millió forintért, amelynek gazdaságos a fenntartása?
Nekem E90 320D-m van elég gazdaságos a fogyasztása átlag 6,5 literrel járok, erő is van benne.
A javítása még nem tudom mennyire horror, mert még kötelező olajcserén kívül semmi baja nem volt.
Nyugodt szívvel ajánlom!
Mutatóst akarsz akkor vagy Z széria vagy a világoskék-sötétkék-piros csíkok... egyik sem arról híres, hogy olcsón fenn lehetne őket tartani. Én 330D-t hajtok, F30, szerintem ez is szép a maga nemében. Nem az az aszfaltfelszaggató feeling a kinézete, de egy tisztes elegancia van benne.
Ha taposva van eléggé sportos tud lenni, bár tudom sokaknál az, hogy dízel már alapból elutasítással egyenlő.
Szóval ha sportosat akarszt ami kinézetileg és menetulajdonságilag is megfelelne számodra, akkor azt nem érdemes 3 misinél és orcsó fenntartásnál keresni.
A gazdaságos fenntartás nem csak típusfüggő. Attól is függ, hogy milyen állapotban lesz. Ha megkímélt, aránylag keveset futott, akkor a cserélendő dolgokon kívül másra nem kell majd költeni.
De ha például a szokásos németből behozott Bmw, 400 ezer kilométerrel (az órában lehet, hogy csak a fele lesz), akkor már biztosan lehet számítani pár kellemetlen meglepetésre. Nyilván nem az első 5 ezer kilométeren (akkor még lehet áradozni, hogy milyen megbízható), azután jön a feketeleves.
Amúgy érdekes a kérdés, mert a Bmw nem tipikusan az a szépségautó, inkább "a csúf kis vaddisznó" feelingje van. A Mercedes szebb autókat gyárt(ott), ha szépséget keresel és német autó kell, akkor Mercit nézz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!