Ti milyen autót vennétek 6 millió ft-ból? Mire használod és milyen szükségleteid vannak ilyen téren?
Most venném életem első autóját, de nagy a dilemma...
Először gondolkozok, hogy kéne egy összkerekes 2.0-ás dízel, ami elvisz mindenen át, erő is van benne, stb...
Aztán észreveszem, hogy a jóval extrásabb és újabb ugyan ilyen autók, hátsó kerék meghajtással olcsóbbak, kevesebbet fogyasztanak, stb...
Olvasni, hogy sok minden bedöglik a dízeleken, van vele gond, a benzinesek igénytelenebbek, illetve én amúgy is sokszor városban használom, illetve azok között, napi 40 km-t összesen!
Egyedül élek, család egyenlőre valószínűtlen, akkor minek nekem a nagy autó?
Nézek 2 személyeseket, illetve kisebb városi autókat, de vagy kicsi motorral adják, vagy valami spéci változat, ami túl erős vagy éppen az ára amúgy ugyan ott van mint egy nagy szedánnak...
Közelemben semmi márkaszervíz, nem ismerek kultúrált műhelyeket, ígyis úgyis messzire kell vinnem, ha baja lesz, bármi is legyen majd a baja...
Néztem városi terepjárókat, magasabb, jobban érzem magam benne, az autósok is jobban felfigyelnek rá, biztonságosabbnak érzem, de nehéz vele parkolni...
És még sorolhatnám...
Igazából ott tartok, hogy a piacon lévő legújabb, igényeimnek megfelelő, remek állapotú, sok extrás, sürgősen eladó bajban lévő magánszemélytől vennék egy akármilyet picit a piaci ár alatt, így csak nem nyúlok mellé. Természetesen vinnék magamnak márkához értő szakembert, hogy nézze át nekem!
Ti milyet vennétek és miért?
én munkába járásra használom az autómat de nem hinném hogy ezzel az infóval sokra mész.
inkább neked kell felmérni hogy új vagy használt,olcsó vagy drága autót szeretnél.új dízel kocsit kapsz 3,5 milla körül pl. fiesta vagy rio.ha benzines kell akkor turbo motorost ajánlok bár az drágább,4 milla körül van.egyébként marad a használt,hacsak el nem költöd az összes pénzed.
Újat semmiképp sem akarok, mivel baromira zavar, hogy ahogy kihozom, esik az ára és ezen lehet a legnagyobbat bukni..
Ha a fiestát is választanám, inkább egy 1-3 éveset, ami nagyon nagyon keveset futott(nem csak "papíron").
Így talán egy extrákkal telit is megkaphatok 1-1,5 millióval olcsóbban.
Egyébként amiket gondolkoztam: honda crv, audi q5, bmw x1, opel astra, insignia, chevrolet cruze, mazda 6, bmw 3-as, audi a5, és ehhez hasonlók... Tudnék még sorolni legalább ugyan ennyit.
A nagybetűs kérdés alapján először azt hittem, hogy pénzosztás lesz.
Valamelyik nap már kérdezett valaki hasonlót, ott is 40 kilométert akart menni napi szinten városban, 2 literes motorú autóval, de ott 3 millió volt a limit.
6 millióból már van választék terepjárókból, SUV-okból, pickupokból. Elsősorban pickupot vennék, mert ezeket hasznongépnek tervezték, elég tartósak és az árukat is nagyon tartják, az úttalan utakat jól bírják, mindenre jók és dízeles kivitelben nem esznek többet, mint egy átlagos benzines. Még olcsóbban is meg lehet ezeket használtan venni, mint 6 millió forint. Egy Nissan Navara biztos befigyelne, vagy esetleg egy Mitsubushi Pajero.
Én is arról álmodozom, hogy egy sürgősen eladó, szuper autót tudjak venni mélyen áron alul olyantól, aki a pénzügyi problémái miatt akarná eladni, és ráadásul nem dohányzó nyugdíjas, aki vasárnap járt csak vele templomba. De eddig még nem jött össze.
Sikerült viszont már venni jó állapotú aránylag megkímélt és keveset futott autót reális áron, szerintem ez is szinte már több, mint amit egy ember kívánhat.
"Igazából ott tartok, hogy a piacon lévő legújabb, igényeimnek megfelelő, remek állapotú, sok extrás, sürgősen eladó bajban lévő magánszemélytől vennék egy akármilyet picit a piaci ár alatt, így csak nem nyúlok mellé."
Na ez az akitől tuti nem vennék autót! Aki egy picit megszorul és el kell adnia az autóját, az képzelem előtte mennyire tartotta karban. Ez pont az a réteg aki hitelre vette mert ingyen volt, és rájött, hogy attól hogy ingyen elhozza még erre bizony költeni kell...
Hát egy biztos: ennyiből csakis ÚJAT vennék, ugyanis úgysem az autóbó fogsz meggazdagodni.
Ha már kiadsz 6 millát, akkor legalább legyen egy új autó, amire jó eséllyel költeni sem kell egy darabig. Ha meg veszel egy használtat ennyi pénzért, és még utána halom pénzt kell rákölteni, az jobb? Ja és ennyiből már egész mutatós autót kapsz újonnan is.
Volkswagen jetta 2015.
1,4 tsi motorral 125 vagy 150 lóerőset, nem vennék dízelt ilyen használatra. Valamennyi presztizse is van mert vw, hasonlít a passatra, de köpködni se fognak rád, és nem akasztják rád a paraszt audis,bmw,mercis jelzőket. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!