Milyen típusú BMW-t lehet venni 3 millió forintért, amelynek gazdaságos a fenntartása?
inkább e90 320i
soros6 a legjobb :)
gazdaságos fenntartás nincs :)
Üzemanyag, biztosítás, stb mind kiadás :)
A BMW és a gazdaságos fenntartás kifejezések nem komplatibilisek egymással.
Tudom, tudom, de akkor is. Prémium márka, ha gazdaságos autó kell, akkor más márkát nézzél.
Ha fillérekből akarsz autózni 0 vezetési élmény mellett, vegyél Suzukit.
A BMW nem az a márka, ahol pár száz forintot tankolsz bele és mész.
Tudjuk, hogy drágább az átlagnál az alkatrész, többet fogyaszt mint egy Suzuki, viszont sokkal biztonságosabb még a régi E21 vagy E30-as széria is, és hatalmas vezetési élményt ad, melyet egy életen át sem felejtessz el !
5-ös
Felső tizezerbe tartozol, hog 3 millát filléreknek emlegetsz?
Az e90-es 320i már nem 6, hanem négyhengeres. Nemrég került egy ilyen a családba, még a facelift előtti (2007-es, 140 000km-vel). Lambda szondát kellett cserélni, katalizátort, xenont, most az Angel eyes nem ég, és szervizben csücsül, mivelhogy 3 hengeren megy. Nem jó két befecskendező, de állítólag ilyen esetben illik mind a 4-et cserélni. Kiderült, hogy ez a típus volt visszahíváson ezzel a problémával, csak az előző tulaj nem ment el, vagy nem tudom, de ez a példány valahogy kimaradt. Kb 10 000 - 15 000 km-t futott, amióta nálunk van. Még egy apróság, olyan fehéren füstöl sokáig indítás után, mintha új pápát választana, szóval egyáltalán nem biztos, de benne van a pakliban, hogy szivárog be a víz az égéstérbe, ami baj. Jó esetben ezt egy rossz tömítés is okozhatja. Összegezve: vagy mi nyúltunk ennyire mellé ezzel a 320i-vel, vagy ez tényleg ennyire hajlamos a romlásra. Egyébként amikor megy, akkor szépen simán jár, van benne elég erő (szám szerint 170LE), a 6-sebessèges automataváltó szépen dolgozik, nagyon jól viselkedik a kanyarokban, tényleg jó vele menni. És kényelmes, elég hely van a lábaknak a hátsó ülésen is, és szerintem a megjelenèse is elegáns. A fogyasztása 8-11liter körül van a körülményektől függően.
Ez az autó az apámé, én az e46-os 320i - vel szemezgetek a barátságosabb ár miatt, de a gyakori szervizlátogatás kezdi elvenni tőle a kedvem. Egyébként a 320i még hathengeres. Ha BMW-t szeretnél venni, akkor javasolnám, hogy keress egy olyan kifutó szériát, feltételezem, azokban a gyakori hibákat már kiküszöbölték. egyébkènt ennyièrt már tudnál venni egy e46-os M3-mast, biztos mosolyt csalna az arcodra, de gondolom azt drágább fenntartani...
Ajánlom figyelmedbe a fent linkelt cikket. A közhiedelemmel ellentétben annyira nem csúcsszuperül megbízható a BMW. Néznék a helyedben inkább valami japánt, mondjuk subarut olyan szèp nagy étkezőasztallal a hátulján :3 nem feltétlenül szükséges, hogy a 2,0 literes turbóbenzin legyen benne, ami a gatyád is megeszi, egy gyengébb, takarékosabb motorral is megnézik az emberek, és még megbízható is :) Esetleg egy Mazda 6...
BMW-t akar venni, nem japánt.
Vedd már figyelembe.
Persze vannak leharcolt példányok pl amit te is kifogtál. De ha megbecsülik, egy örök élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!