Honnan tudhatom meg hogy mekkora aksit bír el a generátorom?
nem a generátort vágja oda hanem az önindítót!!
ne nagyobb aksit vegyél hanem kondit ami biztosítja az állandó áramot a zenének.
a te kocsidba különben 55 amh kell
Ne csináljuk már...
Bármekkora aksit tehetsz bele, amekkora befér.
Az önindító csak annyi áramot vesz fel, emennyi szükséges a működéséhez.
A generátor pedig fel tud tölteni akármekkora aksit, csak tovább tart neki.
A pótlólagos fogyasztók beépítésénél(erősítő pl.)ott lehet a gond, hogy az állandó fogyasztás meghaladhatja a generátor kapacitását, tehát hiába teszel nagyobb aksit, le fog merülni egy idő után.
Például ha van egy 55 amperos generátorod, és nagyobb a fogyasztók össz áramfelvétele mint 55a ( ehez már komoly zene kell azért), akkor le fog merülni az aksid. Ilyenkor nagyobb teljesítményü generátort kell beépíteni
Nekem is azt mondták hogy nagyobb aksinak nagyobb az áramfelvétele ezért a generátor fesszabályzóját szétcseszi, de az autóvillamossági szerelő azt mondta hogy ez nem igaz! Azt mondta hogy az akku neve "indító akkumulátor". Ergo minden elektromos fogyasztót a generátor szolgál ki üzem közben.
Gondolom akkor, ha a generátorod gyenge, meg is szakadhatsz, akkor sem fog többet bírni.
Nekem 1.6-os megane II-esem van és az egyik gyújtótrafó behalt, így néha csak 3 hengerem megy. Ilyenkor az alapjárati fordulatszám leesik 500-ra. Így van hogy indulás után nem pörög a szellőzés csak ha odalépek neki, és az ülésfűtés is kihagy.
60-as helyett 70-est nyugodtan tehetsz . Ettől nem lesz semmi baja sem az önindítónak,sem a fesszabályzónak,meg a generátornak se,sőt feltölteni is felfogja. A gyújtótrafó tönkremenésétől sem kell tartanod.12 voltos a 60-as akkud is és 12 voltos lesz a 70-esed is.
Műszakilag kb ahhoz lehetne hasonlítani,mintha egy 60 literes üzemanyag tankot 70 literesre cserélnél,abba sem halna bele pl a benzinszivattyú.
-egy 15 éve autóvillamossági szerelő-
Köszönöm az eddig válaszokat! :)
Igazság szerint a mostani aksim 7 éves :S Szóval már nagyon a végét járja. Kondit vettem az erősítő mellé, de még nem mertem berakatni, mert féltem hogy megölné az amúgy is gyenge aksimat.
Nem szoktam üvöltetni a zenét, de azért hallgatom :) Szóval nem tudom hogy vegyek-e nagyobb aksit vagy ne. A 70-es még beférne, de nem tudom hogy megéri-e vagy szükséges-e... Van egy 650Wattos ládám és egy 700Wattos erősítőm + vettem egy 1 Farados kondit, amit majd aksi csere után akarok betenni.
Szóval akkor a kérdés, hogy kell-e ehhez nagyobb aksi a 60-asnál?! Annyira nem értek hozzá, de valaki azt mondta hogy ha van zene a kocsiba, akkor nagyobb indítóáramú aksit kell venni, az jobban bírja a zenét. A 70-es aksinak 640A az indító árama, míg a mostaninak, vagyis a 60-asnak 540A... számít valamit ez a különbség?
-egy 15 éve autóvillamossági szerelő-t szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye a ma 00:21-kor írt gondolatokra.
Mert, ha jól értem akkor akár 200 Ah-ás aksit is rakhatnék a kocsimba, ha az indítóárama azonos?
Ezek szerint a generátor ugyanúgy töltené a nagyobb aksit, csak tovább tartana, amíg feltölti? De amúgy semmi más paramétere nem változna, mint pl az átfolyó áramerősségek? Így tk minden berendezés azonos paraméteren működne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!