Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes szívódízel autot venni?

Érdemes szívódízel autot venni?

Figyelt kérdés
Peugeot 206 1.9 D gondolkodom vagy meg esetleg 2es golfon. Mennyire megbízhatóak a regi szívódízelek ? Szervizkotlsege sok? Mennyire megbízhatóak?

2015. jan. 20. 22:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"Kamionban benzin? Vicces :D "

Ba.szki, pedig a kávéspoharat szántam a viccnek, de azért örülök neki, hogy tetszett :D

2015. jan. 22. 18:50
 22/32 Wadmalac ***** válasza:

"Mindenki jól tudja, hogy mennyire használhatóak a futópadon mért hivatalos adatok... semennyire."

????

Aztán olyan hol szerepelt itt?

2015. jan. 23. 08:35
 23/32 anonim ***** válasza:

Az 5 ítéletből 3 beírta az 5 litert, kettő a 4,5öt... De nyilván te tudsz valamit...

Egyébként Corsa B 1.7 szívó dízel, 110 autópálya hosszú távú mérések alapján is 5,1 liter körül van egy ember, minden ötödik útnál 80 kg csomaggal...

2015. jan. 23. 08:45
 24/32 anonim ***** válasza:

Wadmalac válasza:

"5 liter alatt eszik, elnyűhetetlen. Ahhoz a kis kasztnihoz a kb. 70 lóereje meg 190-200 Nm körüli nyomatéka simán elég"

Ez már ott vérzik hogy a peugeotban a szívó 1.9 d csupán 125nm nyomatékkal rendelkezik.

A később említett 4-5 literes átlag meg az esetek többségében úgy jöhet ki hogy 80% 80-90-es tempó, 20% város. A mai technikával rendelkező egyik fogyasztásbajnok autó a volkswagen lupo valami kicsike tdi motorral és 850 kilóval eszik pályán 4 liter körül. Akkor nekem ne akarjon beetetni senki se olyan nagy baromságot hogy neki a 20 éves francia szara is kijön ennyiből. Bele lehet kötni az írásomba, de nagyjából én is tudom hogy mit beszélek, én is kicsi dieseles vagyok.

2015. jan. 23. 09:06
 25/32 Wadmalac ***** válasza:

Én csak azt tudom, mennyit mentem, mennyit tankoltam. Akkor engem is meglepett, a kétgangos Babettám megette a 3 litert százon, de a számok nem hazudnak.

51 literes tank. Tele tankkal elindultam innen, leautóztam Peljesacra és ott egy hétig rohangáltam vele ide-oda (általában Splitbe). Az útvonalnak olyan kétharmada lehetett autópálya.

Hazainduláskor már tartalékon voltam, akkor is teletankoltam, hazajöttem és utána még egy hétig melóba jártam vele (napi 30 km), akkor fogytam tartalékra.

Ez ennyi, egy tankkal 1100 km.

Otthoni rohangálásra a három éves használatom alatt 4-5 liter között evett.

Most mi a fenének zöldségelnék ide, már nem is ezt a kocsit használom.

Most 3.0 V6 Safrane van. Ez helyben rohangálással (8 km-re van a mostani melóm) 10-11,5 l/100km, hosszabb távon le tud menni 8-8,5-re.

2015. jan. 23. 10:46
 26/32 Wadmalac ***** válasza:

"Az 5 ítéletből 3 beírta az 5 litert, kettő a 4,5öt... De nyilván te tudsz valamit..."

Igen, pl. elolvasni, hogy átlagot írtak.

2015. jan. 23. 10:47
 27/32 Wadmalac ***** válasza:

"Corsa B 1.7 szívó dízel, 110 autópálya hosszú távú mérések alapján is 5,1 liter körül van egy ember, minden ötödik útnál 80 kg csomaggal..."

Teljesen reális.

A Corsa ugyanannyi lóerő, 60 kg-mal nehezebb, hivatalos átlagfogyasztása is 0,5-1 literrel a 205-ös fölött van.

2015. jan. 23. 10:52
 28/32 Wadmalac ***** válasza:

Egyébként Q-ra nem érdekel, ki hiszi el. :D

Elég, hogy tudom.

2015. jan. 23. 10:53
 29/32 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__651..

Egyébként röhejesnek tartom, hogy itt erről valamiért senki sem tud, amikor még egy 17 évesben is felvetődik az, hogy városi kocsinak nem jó a dízel. Itt a 3 decis fogyasztás a menő :D

2015. jan. 23. 23:21
 30/32 anonim ***** válasza:

Én meg azt tartom röhejesnek, hogy nem érted amit írunk.

Tudjuk, hogy az állandó hideg használat nem tesz jót egyik motornak sem. De a városi használat nem egyenlő azzal, hogy állandóan hidegen gyilkolod. Egy 10 000-resnél nagyobb városban már simán üzemmeleggé lehet varázsolni a dízelt is, egy nagyvárosban meg... valamelyik nap átugrottam Kispestről Újpestre 22km.. :)

A megyek két utcát és leállítom az mindkét motornak kínzás, de ha már gurulsz 2,5 km-t akkor a dízel is ugyanúgy bemelegszik, ez tapasztalat. Utána meg már lényegében mindegy.

A nagyobb és nehezebb dízelmotorok valszeg nehezebben is melegszenek fel, de az Isuzu 1.7d pl elég hamar, igaz súlyban is csak feleannyi, mint egy két literes dízel mazda motor.

2015. jan. 24. 02:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!