Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes szívódízel autot venni?

Érdemes szívódízel autot venni?

Figyelt kérdés
Peugeot 206 1.9 D gondolkodom vagy meg esetleg 2es golfon. Mennyire megbízhatóak a regi szívódízelek ? Szervizkotlsege sok? Mennyire megbízhatóak?

2015. jan. 20. 22:20
1 2 3 4
 11/32 Wadmalac ***** válasza:

5 liter alatt eszik, elnyűhetetlen. Ahhoz a kis kasztnihoz a kb. 70 lóereje meg 190-200 Nm körüli nyomatéka simán elég, egyáltalán nem lusta, míg az egy literes benzinest a csuklós Ikarus legyorsulja és még többet is eszik. Amit a bemelegedésről írtak, abszolút nem igaz, én 205 1.8D-vel jártam évekig, indítás után 3-4 perccel már a szellőzés is meleget fúj.

"Nézd, nem fogok erről vitát nyitni, ha akarod rákeresel a Google-ban, városi autónak sehol sem ajánlanak dízelt. Olyan tény, hogy városi autónak nem jó a dízel, mint hogy itt (a széken) ülök :)"

Ez esetleg a TD-kre igaz, ott sem a melegedés miatt, hanem mert elkormolják a turbót meg a részecskeszűrőt. Az meg ebben egyik sincs.

2015. jan. 21. 13:39
 12/32 Wadmalac ***** válasza:
206-nak dühítő franciás hibája a törés-vágás nélkül bonthatatlan fekete dobozba beforrasztott világításvezérlő panel, egy 600 Ft-os index mikrorelé bedöglésénél kompletten cserélik szervizben az egészet 26.000,- Ft-ért.
2015. jan. 21. 13:45
 13/32 Wadmalac ***** válasza:

Csak viszonyításként, horvátországi túrán a 205 1.8D-vel 1100 km-en 42 liter gázolajat tudtam megetetni (51 literes a tank). Tessék nyugodtam utánaszámolni az átlagfogyasztásnak.

Az meg ugyanez a motor, csak 100 köbcentivel rövidebb.

2015. jan. 21. 13:49
 14/32 anonim ***** válasza:
Meg tudom erősiteni, hogy a városi üzem csak a modern befecskendezős turbódizeleket nyirja ki, a szivódizelnek semmi baja nem lesz tőle.
2015. jan. 21. 14:11
 15/32 anonim ***** válasza:

Wadmalac:

Egy személlyel, csomag nélkül, 80as átlaggal, csak arra nem jöttem még rá merről kerülted meg a Dinári-hegységet:)

2015. jan. 21. 14:16
 16/32 Wadmalac ***** válasza:

"Egy személlyel, csomag nélkül, 80as átlaggal, csak arra nem jöttem még rá merről kerülted meg a Dinári-hegységet:)"

Két személlyel, kb. 80 kg csomaggal meg X kg gázolajjal a tankban, pályán végig 120-140 km/h közt, Zadarnál a pályán hegyet mászva, végállomás Peljesac félsziget déli csücske.

És hazafelé ugyanilyen fogyasztás.

:D

2015. jan. 21. 14:35
 17/32 anonim ***** válasza:

Ahaaa, tehát 3,8 litert evett meg a kocsi 100 km-et... Ne röhögtess, mert cserepes a szám :D Toltad te azt a kocsit, vagy vitorlákat raktál rá? Azért ilyen idiótasággal ne hülyítsed már a népet.

Ja amúgy én múltkor voltam kamionnal Spanyolországba, a francia határnál elfogyott a benzin, hát mondom, frankó, nem volt nálam kanna se meg semmi, csak egy műanyag kávéspohár, szóval elgyalogoltam a legközelebbi benzinkúthoz, teletankoltam a poharat és elég volt Spanyolországig meg vissza! Tudom, hogy hihetetlen, de igaz!

2015. jan. 21. 19:27
 18/32 anonim ***** válasza:

Kamionban benzin? Vicces :D

Nekem 1.7d Opel Combom van/volt, az nettó 990kg asszem, nekem sikerült kihozni 5 liter alá a fogyasztást, de általában nem spórolósan közlekedtem vele így 5,2-5,6 közötti volt az átlagom.

Ismerősnek szintén 1,7szívódezső C Corsaval 5,5 körüli az átlaga.

Egyik perverz cimbi az beállt Caddyvel az M1-esen kamion mögé szélárnyékba és vonatozott 85-tel Münchenig. Neki is kijött 4 liter alá, igaz ő messze volt a 120km/h-s tempótól:D

2015. jan. 21. 23:21
 19/32 Wadmalac ***** válasza:

"Ahaaa, tehát 3,8 litert evett meg a kocsi 100 km-et... Ne röhögtess, mert cserepes a szám :D Toltad te azt a kocsit, vagy vitorlákat raktál rá? Azért ilyen idiótasággal ne hülyítsed már a népet."

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Az átlagfogyasztása van 4,5-5 liter közt, akkor esetleg el tudod képzelni, hogy a hosszú váltójával mennyire tud ennek aláenni folyamatos autópálya 120-140 tempónál. Vagy nem tudod elképzelni. Mindenesetre nézz utána a dolgoknak, mielőtt átmész parasztba.

2015. jan. 22. 07:23
 20/32 anonim ***** válasza:
Mindenki jól tudja, hogy mennyire használhatóak a futópadon mért hivatalos adatok... semennyire.
2015. jan. 22. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!