Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatom meg hogy a...

Honnan tudhatom meg hogy a kocsimba van-e ABS?

Figyelt kérdés

A gond ott van hogy ebbe a kocsiba az elején nem volt ABS, aztán egy év múlva már alapfelszereltség volt... Én használtan vettem, de nem figyeltem erre. Hogy tudnám letesztelni hogy van-e benne?

Rásatuzzak és figyeljem hogy blokkolnak-e a kerekek, vagy van erre valami más módszer is?!

2010. febr. 7. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Havas-jeges úton ha ráfékezek, rögtön fogod érezni, hogy az abs rugdossa a talpad alatt a pedált.

Ha nincs simán megállnak a kerekek és csúszik az autó.

2010. febr. 7. 19:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Gyujtás ráadásakor nézd meg a műszerfalon, hogy van e visszajelző lámpája(világít) Ha világít pár másodpercig majd kialszik, akkor van.
2010. febr. 7. 19:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért azzal vigyázz, hogy jeges úton lesatuzod, mert ha nincs benne, akkor meglepődhetsz :)

Gyújtás ráadásnál a műszarfalon ki kell gyulladnia egy abs feliratú lámpának.

A fékezésnél is észre veszed, ha csúszna a kerék de van abs, akkor egy recsegő hangot fogsz hallani, és a fékpedál lökdösni fogja a lábad.

2010. febr. 7. 19:57
 4/13 anonim ***** válasza:
ja, satuzz, ha ráz, akkó van. ha nem, akkó nincs.
2010. febr. 7. 21:13
 5/13 A kérdező kommentje:

De az ABS csak akkor lép életbe ha full satut nyom az ember, nem? Vagy kisebb fékezéseknél is dolgozik?

A műszerfalon van egy lámpa, de nem ABS felirat van, hanem egy szimbólum, mint a csúszós út kressztáblának :S

Szóval az nemtudom mi akar lenni, az is lehet hogy valami fékrásegítő? De ha az akkor az ABS, nem? Nemtudom van-e még ilyen ami az ABS-hez hasonlít... Reanultról van amúgy szó, egy 2003-as autóról.

2010. febr. 7. 21:14
 6/13 anonim ***** válasza:

nem csak attól függ függ hogy mennyire fékezel hanem attól hogy érzékeli ha blokkolnak a kerekek és akkor "visszarúg"

szerintem a műszerfalon az biztos h az abs

2010. febr. 7. 21:17
 7/13 anonim ***** válasza:

Akkor lép működésbe, ha nélküle megállna a kerék. Ez száraz úton satu, jégen egész enyhe fékezés.

Az ABS és a fékrásegítő két külömböző dolog.

2010. febr. 7. 21:17
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi lehet, mert én a kis füzetében valami fékrásegítőről olvastam arra a szimbólumra... de nem értem, mert elvileg már ezekben kéne hogy legyen ABS, legalábbis használtautón nézegettem párat ebből az évjáratból és azoknál az van hogy van. Vagy lehet hogy csak odaírták, mert nem tudták mi ez...

Na majd akkor kipróbálom hogy rugdos-e a pedál :)

Igazság szerint ennél csak eégebbi autóim voltak, szóval annyira nem ismerem mit kéne reagálni az ABS-nek csak olvastam hogy nem engedi blokkolni a kerekeket.

Nyáron volt hogy satuznom kellett, de akkor nem csikorogtak a kerekek, olyan volt mint ha lassan fékezett volna... de nem éreztem a pedálon semmi furcsát, de lehet hogy csak nem figyeltem...

2010. febr. 7. 21:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet nem észrevenni! :)

Amikor először tapasztalja az ember, szinte rémisztő ahogy kattog-rugdos... :)

2010. febr. 7. 21:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor az infókat, holnap tesztelgetem, de szerintem akkor nincs benne csak ilyen fékrásegítős okosság...
2010. febr. 7. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!