Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Így tudok tempomatot rakatni...

Így tudok tempomatot rakatni a kocsiba?

Figyelt kérdés
Néztem egy Lancert, aminek a széria felszereltéségében nincs benne a tempomat, azt csak dízelekbe szerelték bele ezen modell esetén. Olyat lehet kérni, hogy mondjuk ráfizetek pluszba egy megadott mennyiségű pénzt és akkor beszerelik?
2015. jan. 20. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Új autóról van szó? Biztos van valami gyári alkatrészük, amit be lehet szerelni, ha meg nincs, akkor keresel neten, pár tízezres történet.
2015. jan. 20. 12:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Néztem a rendelhető extrákat, alumínium pedálszettől a 4 szenzoros parkolóradaron át a navigációig minden van, csak épp tempomat nincs. Ha "maszek" helyen rakatom bele, akkor a kapcsolók ugyanoda kerülnek ahol az a dízelben is van vagy csak beraknak egy nekik tetsző helyre egy kapcsolót és kész?
2015. jan. 20. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Valahogy így kell elképzelni, 99%ba a kormányra raknak még egy bajuszkapcsoló szerüséget, és onnan lehet irányítani.

Mi avensisünkbe meg gyárilag ilyennel adták, nem kormányon volt a gomb.

[link]

(Jobb alsó "kormány lyukba" lévő kis kar)

2015. jan. 20. 13:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem. Előbb majd megkérdezem azért a szalonban, hogy ők tudnak-e belerakni gyárilag, hátha.
2015. jan. 20. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
ha belerakatsz utólag, bukod a garanciát
2015. jan. 20. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
69%

Lencernél az 1.6-osok kivételével mindegyikben van gyárilag tempomat (1.8 benzin/dízel, Invite felszereltség, illetve az Instyle-nál is).

Azt, hogy az alapmodellbe plusz pénzért rendelhető-e, tőlük kell megkérdezni, de az biztos, hogy ha igen, akkor fél évet fogsz várni az autóra, plusz az akciókat/kedvezményeket elfelejtheted.

Nyilván a legolcsóbb megoldás alapmodellt venni és utólag belerakatni, bár ez elég barkács megoldás, mert itt nem úgy van, mint pl. a Volkswagennél, ahol csak a bajuszkapcsolót kell kicserélni tempomatosra, majd a komputert rátanítani. Mivel nincs gyárilag előkészítve rá, nagy henteléssel és átalakítással és persze a garancia elvesztésével jár. Arról nem is beszélve, hogy esztétikailag a beépített plusz kapcsoló hagy maga után kívánnivalót...

Én a helyedben inkább egy használt, de gyárilag magasabb felszereltségűt vennék, amiben van tempomat.

2015. jan. 20. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!