Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyobb turbót tudok rá a...

Nagyobb turbót tudok rá a rakatni a kocsira?

Figyelt kérdés
Szét ment a turbó 1.9 tdi golf 3as , ha már vennem kell akkor arra gondoltam nagyobbat veszek :DDD 2.5 tdi passat turbó?:P
2014. aug. 21. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne légy már ilyen sóher, vegyél Scania kamion turbót, az a minimum.
2014. aug. 21. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne gányoljál. A kérdésedből ítélve lövésed sincs a témához, tehát nem is sejted hogy micsoda komplex feladat egy nagyobb turbót illeszteni egy motorra úgy hogy az megfelelően működjön.
2014. aug. 21. 19:22
 3/7 Dörmögő ***** válasza:

Soha nem ástam bele magam ebbe a témába, de azt mégis tudom hogy egy nagyobb turbót több kipufogógázzal kell meghajtani. Ha ez nem áll rendelkezésedre akkor lesz akkora turbólyukad hogy beleesik az egész kocsi.☺

Azt feltételezem hogy a nagyobb turbo nem biztos hogy megfelelő a kocsidra, így leginkább csak jobban fog füstölni, de nem megy jobban. A turbód is csak magasabb fordulaton mutatna egy kis életet.

2014. aug. 21. 20:19
 4/7 anonim ***** válasza:
egy 2.5-ösre való turbóhoz szerintem már át kell alakítani az adagolót, és nagyobb turbólyukad lesz, más lesz a karaktere a motornak kicsit, később fog megindulni, de akkor nagyon. Ha gyárilag 110 lovas TDI, akkor olyan 150-160 lóerő kihozható így, aránylag üzembiztosan, ha nem taposod állandóan, nyilván az eredeti konfigurációhoz képest jelentősen csökkenhet az élettartama. Tehát ha amúgy nem volt tervbe ilyesmi, csak úgy "ha már turbót kell vennem, legyen nagyobb", akkor nem javaslom, előbb utóbb kárát fogod látni...
2014. aug. 21. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:

hú dédédé pépé.

vicces egy boyracer vagy a 2.0 verzióból.

2014. aug. 21. 22:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Most lusta vagyok a kérdezőt fikázni ( kivételesen ) :D

Szoktak olyat csinálni ( Volvonál legalábbis tudok ilyenről) hogy hibrid turbót építenek. Normál turbina és turbinaház mellé felszúrnak a másik oldalra egy nagyobb kompresszort nagyobb házzal. 90-es TDI-nél nem tudom mennyire lenne életképes ötlet, de 300ló fölötti benzineseknél működik.

Persze ott új ECU is jár hozzá, nagyobb injektorokkal stb..

Spricc, nemrég beajánlottalak egy Civic-es kérdésnél szakértőnek, nem kerestek privátban ? xD

2014. aug. 22. 00:22
 7/7 anonim ***** válasza:
nem kerestek privátba a kivikesek. lehet nem akarják hallani a véleményem....
2014. aug. 22. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!