Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tehetek, ha a mögöttem...

Mit tehetek, ha a mögöttem haladó autós nem tartja a féktávot?

Figyelt kérdés
Megyek szabályosan 50-nel lakott területen belül és eléggé idegesít amikor már 60-al is megyek és még akkor is szinte érinti a lökhárítómat a baromja. Próbáltam azt, hogy a vészjelzővel egyet villantottam, de az nem ért semmit. Villogtassam a féket vagy tegyek fel vmi frappáns feliratot a kocsi hátuljára?

2015. jan. 19. 10:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

Féktáv? Mármint követési távolság? Előfordulhat, hogy nem tudja, hogy mi az a megfelelő követési távolság. Büntetni nem tanácsolt, mert azzal még balesetveszélyesebb helyzet áll elő.

A felirat jó ötlet, például "tartsd a megfelelő követési távolságot", ebben sem célszerű bunkónak lenni.

Az sem mindegy, hogy folyamatosan ott van a hátsódban, bármit csinálsz, vagy csak te lassítasz és ő később reagál és emiatt csökken a féktávolság. Egy ismerősöm az ilyen lassú reflexűek miatt (is) rakatott állandó vonóhorgot az autójára, mert egyszer belerohantak hátulról. De ez sem túl jó megoldás. A felirat a legjobb.

2015. jan. 19. 11:03
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
Igazából nem sokat tudsz tenni ellenük, annyit tudsz tenni, hogy indexelsz jobbra, ha nem előz meg, akkor elveszed a gázt, és lassitol motorfékkel, mig meg nem előz. Ez, hogy nyomogatod a féket, nagyon veszélyes, mert lehet bambul a hátadnál, és neked jön, te meg az árokban kötsz ki (jobb esetben, lehet egy nagy fa van az út szélén, vagy házak). Ja, és az ablakmosás is hatásos.
2015. jan. 19. 11:07
 13/18 Beviz Elek ***** válasza:
79%

Ne csinálj semmit, haladj előre, lekanyarodás előtt pedig időben jelezz.

Ha 50-60 körül mész akkor nincs baj, kielőzlek amikor lehet.

Engem azok idegesítenek akik 40nel mennek lakott területen és a minap egy Astrás 70-nel az M2-n. Szembe reggeli csúcsforgalom, esélytelen volt előzni.

2015. jan. 19. 11:44
 14/18 anonim ***** válasza:
38%
5ös,te valami elvetélt rendőrpalánta és önjelölt igazságosztó vagy?szerintem te fel sem fogtad mit írtam,mert olyanról magyarázol,amiről én nem is írtam egy sort sem.......
2015. jan. 19. 12:02
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

Menj a megengedett (és relatív) maximális sebességgel és kész. Akkor nem csinálhat semmit, sz*rd le. Ha ennél lassabban mész akkor jogos, hogy menne , még ha nem szabályos és etikus amit csinál, és balesetveszélyes.

Megmondom őszintén ha max sebesség alatt megy valaki és látom, hogy a belső sávban felejtette magát akkor már messziről rávillantok, hogy észbe kapjon és kimenjen a külsőbe. Viszont ha a megengedett sebességgel megy akkor nem akaszkodok rá senkire.

2015. jan. 19. 13:30
 16/18 Joci_27 ***** válasza:
27%
5/6 - rühellem az ilyen szabálymániás, mindent betűről betűre betartó és betartató csökött szerencsétleneket. Szerintem még jogosítványod sincs, vagy ha van, akkor is valami vasárnapi vezető lehetsz kalapban egy skodával, mert a való életből származó tapasztalat mást mutat, mint ami a kresz-könyvben le van írva. Az elmélet és a gyakorlat két külön dimenzió, az indokolatlanul lassú haladás pedig sokszor több veszélyhelyzetet teremt, mint a száguldozás. Hallottál már arról, hogy "fel kell venni a forgalom ritmusát" ???? Ha mindenki 60-nal megy, nyugodtan lehet annyival menni, mert kerülgetni valami debilt, aki többet nézi a sebességmérőt, mint az utat, meg a többi autót, az nagyon zavaró, és erre különböző emberek eltérően reagálnak. Nem attól leszel jó vezető, hogy az utolsó betűig centire betartasz minden szabályt, hanem attól, hogy jól tudsz együttműködni a többi vezetővel, előrelátóan vezetsz, és használod az eszedet is nem csak a szabálykönyvet.
2015. jan. 19. 18:30
 17/18 waland ***** válasza:
75%
Én se megyek soha pont 50-el lakottban, de azt beállítani idiótának, aki betartja a szabályokat, jó példája annak, amiért itt tart a hazai közlekedési morál. Érdekes a sebességhatárok betartása nyugaton valamiért nem okoz oly nagy problémát (vannak azoknak más baromságaik, de ezt nagyon betartják). Ha valakinek lakotton a 60-65 sem elég, és ahhoz meg töketlen, hogy megelőzzön, akkor adja le a jogsiját, vagy menjen másfele.
2015. jan. 19. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
3%

Akkor már megint ahhoz a kis százalékhoz tartozom, akit rohadtul nem érdekel, hogy mennyire van közel a mögöttem haladó?

Van mikor elbambulok, és én is közel megyek, de van hogy szándékosan teszem. Ha nem tudok megállni, akkor ráfaragtam, fizet a biztosító, zuhan a bónuszom, és fizetem a drágább biztosítást két évig.

Ha mögöttem jön közel valaki, akkor nem ablakmosózok, nem büntetőfékezek, nem indexelek. Ha látok lehetőséget előzésre, akkor kihúzódok a sáv szélére, ha akar előzzön.

A megfelelő követési távolság is változó, függ a vezető rutinjától és az autó paramétereitől. Egy kezdő vezető 90%-ban nagyobb követési távolságot érez megfelelőnek, mint egy rutinos vezető!

2015. jan. 19. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!