Mit tehetek, ha a mögöttem haladó autós nem tartja a féktávot?
Féktáv? Mármint követési távolság? Előfordulhat, hogy nem tudja, hogy mi az a megfelelő követési távolság. Büntetni nem tanácsolt, mert azzal még balesetveszélyesebb helyzet áll elő.
A felirat jó ötlet, például "tartsd a megfelelő követési távolságot", ebben sem célszerű bunkónak lenni.
Az sem mindegy, hogy folyamatosan ott van a hátsódban, bármit csinálsz, vagy csak te lassítasz és ő később reagál és emiatt csökken a féktávolság. Egy ismerősöm az ilyen lassú reflexűek miatt (is) rakatott állandó vonóhorgot az autójára, mert egyszer belerohantak hátulról. De ez sem túl jó megoldás. A felirat a legjobb.
Ne csinálj semmit, haladj előre, lekanyarodás előtt pedig időben jelezz.
Ha 50-60 körül mész akkor nincs baj, kielőzlek amikor lehet.
Engem azok idegesítenek akik 40nel mennek lakott területen és a minap egy Astrás 70-nel az M2-n. Szembe reggeli csúcsforgalom, esélytelen volt előzni.
Menj a megengedett (és relatív) maximális sebességgel és kész. Akkor nem csinálhat semmit, sz*rd le. Ha ennél lassabban mész akkor jogos, hogy menne , még ha nem szabályos és etikus amit csinál, és balesetveszélyes.
Megmondom őszintén ha max sebesség alatt megy valaki és látom, hogy a belső sávban felejtette magát akkor már messziről rávillantok, hogy észbe kapjon és kimenjen a külsőbe. Viszont ha a megengedett sebességgel megy akkor nem akaszkodok rá senkire.
Akkor már megint ahhoz a kis százalékhoz tartozom, akit rohadtul nem érdekel, hogy mennyire van közel a mögöttem haladó?
Van mikor elbambulok, és én is közel megyek, de van hogy szándékosan teszem. Ha nem tudok megállni, akkor ráfaragtam, fizet a biztosító, zuhan a bónuszom, és fizetem a drágább biztosítást két évig.
Ha mögöttem jön közel valaki, akkor nem ablakmosózok, nem büntetőfékezek, nem indexelek. Ha látok lehetőséget előzésre, akkor kihúzódok a sáv szélére, ha akar előzzön.
A megfelelő követési távolság is változó, függ a vezető rutinjától és az autó paramétereitől. Egy kezdő vezető 90%-ban nagyobb követési távolságot érez megfelelőnek, mint egy rutinos vezető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!