RMS teljesítmény autós erősítőknél hogyan mérhető?
első számítását én nem értem
eleve ott kezdődik hogy nem tudni miféle erősítőről van szó.
nem mindegy hogy egy A/B osztályú vagy éppen egy D osztályú erő.
még egy A/B osztályú erőnek a hatásfoka kb 55-65% /én 60%al szoktam számolni/ addig egy D osztályúé tehát digitális erősítőnek akár 90%is lehet.
ha A/B osztályt nézünk akkor 40A rel biztosított erősítő a szokásos 13,8Voltal számolva 552 és ilyenkor kell még a hatásfokot venni ami most 60% és máris marad 331W ami egy maximum érték amit tud.
csak éppen van egy olyan bökkenő a dologban hogy nem hiába nem szokott kimenni a biztosíték az erőben,ugyanis az némileg túlméretes,főleg gagyi erősítőkben ahol szándékosan csalnak vele hogy erősebbnek higgyék.
tehát kell egy lakatfogó és le kell mérni hogy mégis mennyi A folyik maximum a tápon.
A szóban forgó erősítő egy Toxic TX-500 hidalva.
a toxic áramfelvételét mérni kéne mert egy nagyon nagy kamu gyártó az a cég.
az amp tesztelt egy toxic txc-500as erőt ami csak úgy mint a tx-500 2x250W ígér és végül összesen 164W jött le róla 20,9A nál 13,3Volton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!