Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel vectra B 1,6 V16 cd...

Opel vectra B 1,6 V16 cd sedan megéri megvenni?

Figyelt kérdés
470 000 ért láttam egy opelt. Pontosan amire szeretnék választ kapni hogy a vectra mennyit eszik és mit jelent hogy ecoteces motor? jó rossz?
2015. jan. 18. 14:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy elnevezése volt egy időben az opel motoroknak.

Ez egy bevált, tartós motor, arra kell figyelni, ha széthajtották, akkor fogy az olaj belőle. Amit még nézni kell, az a rozsda, főleg a kerékjárati íveken hátul és az alján. Ha rozsdálgat, meg lehet venni, csak utána hamar meg kell szakszerűen javíttatni és le kell kezelni.

2015. jan. 18. 14:16
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
A régi opel motorokhoz képest az ecotec egy szar.
2015. jan. 18. 14:19
 3/11 Dörmögő ***** válasza:
100%

A benzines B vectrák viszonylag sokat fogyasztanak. Dieselek jobbak fogyasztásban, de azokból csak az 1.7-eset ajánlott megvenni.

Az 1.6-os városban megeszi a 9 litert, országúton 6-7 literből kijön.

Sokan ha már benzines akkor inkább az 1.8-ast ajánlják. Kicsit eszik csak többet, de érezhető az erőbeni különbség.

Rozsda a legfőbb baja a B vectráknak. A hátsó sárvédőív az egyik legroszabb része, és sokat nem is lehet tenni ellene. itt két lemez fekszik össze, megáll belül a víz és belülről rozsdásodik kifelé. Ezt úgy kell elképzelni hogy kívül már tiszta rozsda, de ha a kerék felől nézed akkor meg csak a belső ép lemezt látod. Az ajtók aljai is hajlamosak állítólag a rozsdára, és a küszöbök is.

99-ben kapott ráncfelvarrást ez a típus, én olyat keresnék a helyedben.

2015. jan. 18. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno volt a régi 8 szelepes ős-opel motoros és az utána következő ecotec motoros autó is. Az ecotec-el nem volt semmi probléma, 100ezer kilométerek alatt soha nem hagyott cserben, szóval értetlenül állok az olyan kijelentések előtt, hogy rossz lenne.
2015. jan. 18. 14:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm srácok, igazából 2000 környékén gondolkodok évjáratban. Diselben nem is láttam még vectrat
2015. jan. 18. 14:32
 6/11 Dörmögő ***** válasza:
100%

Dieselben van 1.7-es, 2.0-es, 2.2-es. Ebből az 1.7-esben Isuzu motor van, amit elég megbízhatónak tartanak. A 2.0,-2.2-es dieselek-nél meg adagológondokról hallani ami minimum 150-200 ezres javítást feltételez.

Az 1.7-es előnye hogy literekkel kevesebbet eszi még az 1.6-es benzinestől is. Bár ha jól tudom akkor a ráncfelvarrott vectrába már nem szereltek 1.7-es motort.

2015. jan. 18. 14:39
 7/11 A kérdező kommentje:
És az 1.7 es vectraba milyen adagoló van hasonló mint az astra g be mert akkor már nem kell. beszéltem egy autó szerelővel mondta hogy örüljek ha az adagolót felújítják 200 000 környékén
2015. jan. 18. 14:48
 8/11 Dörmögő ***** válasza:
100%
G astrábn annyira nem vagyok jártas, de azt tudom hogy a G astrába szereltek isuzu 1.7-es, és az opel saját 1.7-es dieseljét is.
2015. jan. 18. 14:53
 9/11 Dörmögő ***** válasza:
100%
Ha érdekel még csak elméletben is az 1.7-es akkor esetleg a neten kutathatsz utána hogy milyen adagoló van benne. A vectrába szerelt isuzu motor kódja x17dt.
2015. jan. 18. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ecotec=Emissions Consumption Optimization TEChnology.

Benzines:8-9l/100km- lábtól függ.

Városban:12l/100km.

Diesel:4.7l/100km, 6-7l/100km.

Nem rossza autó. A 99' utániak jobbak és minnél nagyobb a motor annál jobb. Dieselnél az 1.7 Isuzu-t sokan dicsérik. A többi Ecotec motoros dieselek: Y20DTL, X20DTH, Y22DTH-nak az adagolója problémás (Bosch VP44 https://www.youtube.com/watch?v=STTNDXWEl38 https://www.youtube.com/watch?v=9_vlZJs02lY) elszáll az elektronika és vagy javítható, vagy nem. Állítólag már minden Bosch adagolót megtudnak javítani, de ez csak lehet kósza hír. Annak idején a német autóipar ezt a fajta adagolót használta az Audi A4-ben, Ford stb. ABS vezérlőegysége szokott rosszalkodni, de ezt is lehet javítni.

Beltér néha zörög, hátsó futómű szilentei nyikorognak.

2015. jan. 19. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!