Pannónia, Danuvia, D-Csepel?
Már 10 éves korom óta szeretnék motorozni. És a lelkesedés csak egyre nőtt az idő múlásával, így 18 évesen mondhatom, hogy nem egy fellángolás az egész.
B-s jogosítványom van, a B-125-ös csodajogsit tavasszal tervezem letenni.
A helyzet, hogy váltós motoron sosem ültem, csak nagyapám CPI robogóján, évekkel ezelőtt.
Simson volt az eredeti terv, de ahogy telik az idő, egyre inkább egy komolyabb gép felé hajlok. Erősebb, hosszabb távra is használható, nincs 45 km/h-s sebességkorlát, személyszállítás, stb.
A 125-ös motorok között csemegézve aztán eszembe jutott, hogy a régi fényképeken hogy bámultam, mennyire beleszerettem nagyapáim motorjaiba, Danuvia, Pannónia.
A Pannóniáról már tudom, hogy az sajnos a 125-ön felüli kategóriába esik, de egy új gyönyörűség rögtön pótolta a hiányt: a D-Csepel.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik lenne célszerűbb, ésszerűbb, jobb megoldás.
Szeretnék utast is vinni alkalmanként, így jó lenne, ha erős és stabil lenne. (a D-Csepel, ha jól tudom, nem erről híres)
Egyéb rejtett, vagy ismert, csak előttem titkolt hátrányok, gyengeségek?
Esetleg hasonló típus, ami szerintetek jobb választás?
Jöhetnek linkek, tesztek, sztorik, mindent köszönettel veszek!
Ja, és tudom, hogy újat, csilivilit nem kapok, felkészültem a felújítás borzalmaira (és gyönyöreire).
Esetleg infók, hogy kb mennyiből jönnék ki, vagy.. Vagy igazából minden.
Köszönöm szépen!
Gyors válasz, köszönöm. Hát, számítottam ilyesmi válaszra is...
Más típusjavaslat?
Én is hasonlóképp voltam. Aztán belekezdtem egy Pannóniába. Előtte még csak robogón se ültem, de amint be bírtuk indítani mentem is vele egy kört. Nem egy nagy ördöngőség. Aztán megcsináltam a jogsit, és nagy nehezen rendszám is meglett a motorra.
Ez sem az erejéről híres, pedig ez egy picit(tényleg csak kicsit) fejlettebb mint a Danúvia vagy a Csepel. De azért lehet vele tartani a forgalom ritmusát(főleg városban) még megpakolva is.
De ha tetszik egy ilyen motor akkor fogadd el a gyengeségeit a szépségéért cserébe :D
Egyébkét meg itt nézelődj, olvasgass(főleg a fórum részben van sok hasznos infó):
veteran.forum.hu
Köszi szépen! Hát nem tudom. Az a baj, hogy a pannóniához a jogsi is elég sok lenne már, ezért szeretnék 125-öst.
Szóval inkább a Danuvia, mint a Csepel?
És utas nélkül a Csepel élvezhetőnek mondható?
Honda és Yamaha (és más) 125-ösöket is néztem, csak millió meg egy van belőlük, és nem ismerem a típusokat.
Hagyományos motort szeretnék, nem endurot, nem versenyt (asszem naked-nek mondják), ezek alapján milyet ajánlanátok?
Köszönöm szépen!
Ezek a motorok nemigen nyerték el a tetszésemet, az ízlésemhez sajnos túl modernek...
Akkor ez úgy néz ki, megmarad álomnak.
Vagy majd még megálmodom.
Meg olvasgatok.
Azért ha van fejlemény, kiírom, hátha érdekel valakit!
De jöhetnek további válaszok is ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!