A megyei matrica bizonylatát csak magamnál kell tartani, vagy ki kell rakni a szélvédőre, mint a múlt században?
InfoRádióban mondták, hogy volt egy szakasz, amit tévesen jelölt be a tájékoztatón az illetékes szerv. Ezért, akik arra a kis szakaszra vettek csak és máshol nem használták, nekik visszajár a költség.
Lehet baromság az egész. Pont az ilyen hírek és hírfoszlányok, meg az egész előre-nem-tervezettsége, és az utólagos lázongások, tiltakozások miatt ilyen bonyolult az egész.
Abban mindenesetre (úgy nézem) egyet értünk, hogy nem kell kitenni sehova. A rendszer rögzítette a regisztrációt :)
Meg is találtam a forrást: [link]
Róna Márta kommunikációs vezető elmondta, hogy az M30-as Miskolc Dél és Miskolc Centrum csomópontja közötti útszakasz főút besorolású, ezért eredetileg is díjmentes volt.
A szolgáltató honlapján a megyei térképen valóban rosszul volt jelölve az útszakasz, azonban az országos térképen az jól szerepelt, és a hibát már kijavították - fűzte hozzá.
Elmondta azt is, hogy aki csak és kizárólag emiatt vásárolt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei matricát, annak a matrica árát visszatérítik az átmeneti rendelkezés ideje alatt, azaz február végéig.
OFF::
Kívánom, senki nem járjon így, de nekem 1, azaz egy alkalommal bankkártyás fizetésnél a pénzt levette, de a matricát nem adta meg. Kellett tennem egy 40km-es kerülőt, hogy máshol tudjak matricát venni.
A fizetési bizonylatot félre tettem. Több, mint 8 hónap múlva kaptam meg - kamat mentesen - a pénzem, a kerülő díját persze nem háríthatom senkire. Azóta én mindig megőrzöm a bizonylatot. Nem bízom a rendszerükben!
"troll314csa"!
Én így jártam most a megyeivel. Sőt én még a "matricát" is megkaptam, csak épp nem volt rajta azonosító, ami gyanús volt, és a nemzetiutdij.hu rendszerében a fizetés státuszához hibát ír. A pénzt levette... A sok érdekesség miatt inkább felhívtam őket, és az ügyfélszolgálat javasolta, hogy ne a rendszerben vegyem meg(!) a matricát újra, hanem egy értékesítési ponton, és igényeljem vissza a hibás matrica árát (folymatban, még nem tudom mi lesz)... Szerintem a legtöbben simán használnák a fizetős részt és csodálkoznának a büntetésen.
Magyarország, 2015.
" De 5 perc keresés után sem találtam ilyesmit."
Én megtaláltam neked 1 perc alatt:
"Az úthasználati jogosultság ellenőrzése forgalmi rendszám alapján történik. Az úthasználat jogszerűségét az elektronikus értékesítési nyilvántartás, illetve az ellenőrző szelvény igazolja."
illetve az ellenőrző szelvény igazolja."
Na ez az! És ha ez azt jelenti hogy ki kell ragasztani?
Nekem nem, de ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!