Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines autók eszik az olajat?

Benzines autók eszik az olajat?

Figyelt kérdés
Azt hallottam egy ilyenekben jártas ismerősömtől, hogy az Astra G meg a Golf 4 benzines változatai eszik az olajat ezerrel. Ki mit tud erről a két típusról? Valóban ennyire eszik?
2015. jan. 4. 13:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Volt mindkettő típus és nem ették. A megfelelő minőségű olaj volt beléjük töltve és mindig időben volt cserélve. De nem ebből indulok ki. Ahogy te se indulj ki egy "ilyenekben jártas" ismerős állításai nyomán, mert ezek szerint mégsem olyan jártas ebben a témában.
2015. jan. 4. 17:50
 12/21 anonim ***** válasza:

Az opel motorok zabálják az olajat.

Ezért érdemes 10/W40 nél hígabb olajat nem beletölteni.

Az 1liter/ 1000Km es olaj fogyasztás egy gyári standard blabla.

Elméletileg a gyártok ezt az értéket használják arra hogy meghatározzák hogy mikor kell generáloztatni a motort.

De ez egy régi határérték.

Ezt még a 70 es évekbe találták ki a gyártók amikor még azért újonan is ették az olajat az autók.

Szerintem a mai autóknál a normális üzemi olajfogyasztás 1L/10000km alatt van.

Ami ennél többet zabál ott valami nem stimmel.

Az opel újonan is már olajzabáló, ez tény!

Opelnál a 2-3L/10000km a normális.

2015. jan. 4. 18:15
 13/21 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Astra G 1.4 benzin, 270.000, új korától nálunk az tény, de 1 litert nem eszik meg 10.000kmen

2015. jan. 4. 20:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha értene az Opelhez, akkor opeles lenne a neve, nem samsungos :)

Lehet az Opel ecotec motorba tölteni akár 5w40 teljesen szintetikus olajat is. Mert a felső érték számít leginkább. Nyilván nem jó bele ennél vékonyabb, például a 0w30, mert az a legprecízebb motorokba való, és fogyasztani fogja.

Ja hogy az egyes internetes fórumokban az okosok azt írogatják, hogy eszi az olajat. Olyanok, akik szintén csak hallották, olvasták, vagy megálmodták ezt.

Arra, hogy egy Opel, vagy egy VW egye az olajat, annyi az esély, mint más gyártmányú autóknál. Olvastam már olajevő Toyotáról is, nem egyről, mégsem dramatizálom itt, hogy a Toyoták olajfalók. Előfordul, ha meghibásodik valami. Leggyakrabban banális hiba okozza az olajfogyást: szivárgás, valamelyik szimeringnél.

2015. jan. 4. 20:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Az egykilenc tádé nem eszi.
2015. jan. 4. 21:15
 16/21 anonim ***** válasza:

kedves 14 es

örülök megtisztelő szavainak.

Volt már dolgom 1-2 opellel.

És hát bizony eszik az olajat rendesen.

És ez tény!

2015. jan. 5. 08:08
 17/21 anonim ***** válasza:
Na Opelt meg Vw-t se fogok venni ezután. Hát ez borzasztó hogy ennyire egyék az olajat.
2015. jan. 5. 09:56
 18/21 anonim ***** válasza:
Én is úgy hallottam hogy eszi, de annyira minimálisan, hogy észre se lehet venni
2015. jan. 5. 15:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Arra kíváncsi lennék, hogy milyen évjáratú Opelek és VW-ek voltak azok az olajzabálók és mennyire voltak már széthajtva.

Mert nekem volt dolgom 2-nél több Opellel és 10-ből 1 fogyasztotta kórósan, az is azért, mert ütötték-vágták, az olajcseréről meg azt gondolták, hogy eszembe jut alapon megy.

Az Opel és a VW már régen bezárhatta volna a gyárkapukat örökre, ha alapból sorozatban olajzabáló, gazdaságtalan autókat gyártottak volna.

Érdekesség, hogy minden autó fogyasztja az olajat, még a Swift is. Csak ez autópályán hajtva, tartósan magasabb fordulatszámon tapasztalható, törvényszerűen (csak van aki bevallja, van aki nem - meg se nézi).

2015. jan. 5. 16:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyesek nagyon nagy hülyeségeket írnak. Opel enné az olajat? Nekem a 12 éves H astrám ecotec motorral szerelt (z16xer) 1.6 benzines 115 le és 0 azaz nulla az olajfogyasztása. Mellesleg 6 litert fogyaszt vegyesben, ami egy ekkora motornál igencsak baráti. Ecotec motorok igenis jók! Viszont sok suttyó nem az előírás szerinti Dexos2 olajat tölti bele. VW/Toyotákra jellemzőbb az olajfogyás.
2019. máj. 24. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!