Benzines autók eszik az olajat?
Azért azt tegyük hozzá, hogy az eszi az olajat az nem azt jelenti, hogy bele kell borítani hetente egy kannával. Mennyit is ettek meg legendásan olajzabáló Opelek egy olajcsere periódus alatt? 1-1,5-2 litert 10-15 000km-en?
Nekem gyárilag 1 liter/1000km-t adnak meg normálisanak, ha autógyilkolásra váltasz. Amúgy asszem 7deci /12 0000km a gyárilag megadott felső határ a normális üzemhez - bár ez feltöltött benzinmotor.
Hűűhha, 1 liter olajat bevág 1000 km alatt a Volvo ha odalépsz neki? Nem semmi.
Amúgy pont ezért irtam a válaszomban (első), hogy nem olyan nagy gond ha egy autó eszi az olajat, és igen, ennyivel drágább egy ilyen autót fenntartani, hogy nagy ritkán veszel 1-2-3 liter olajat bele.
még a mercedesz is óvatosságból 7 decit ad meg 10e-re...hogy nem eszi az olajat, az más kérdés.
a többi autó is így van...ha jó olajat kap újkorától, nincs üveghangon használva, akkor nem eszi még százezer felett sem.
A G Astrák közül is csak az 1.6 Ecotec eszi, bár inkább csipegeti.
Az 1.4 Eco az nekem egyátalán nem.
De legalább rohadt megbízhatóak, ami a VW 1.6-os motorjáról annyira nem mondható el.
"Hűűhha, 1 liter olajat bevág 1000 km alatt a Volvo ha odalépsz neki? Nem semmi. "
Nem vág be ennyit, de a gyártó úgy gondolta, hogy a sor6 twin turbo benzint ha elkezded gyilkolni, akkor úgy is enni fog valamennyit, ez természetes. Inkább megadtak egy baromi nagy értéket, hogy ezzel ne lehessen támadni a gyárat - szerintem.
Kedves válaszolók, nem lehet elmenni rajtatok.
Van aki azt írja, hogy jó Astra G 1.6os motorja, a Golf 4es ugyan ilyen motorja viszont nem jó. És van, amikor fordított véleménnyel vagytok.
Hogy van akkor ez? Jók azok a motorok? (bár gondolom egy használt autónál már lehet jó is, meg rossz is, az előtte lévő használattól függ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!