Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ahány megyén át kocsikázok...

Ahány megyén át kocsikázok személyautoval annyiszor fizetek megyénként 5000 Ft-ot egy évre?

Figyelt kérdés
Utdij útdíj

2015. jan. 2. 23:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom mi a bajod. Megyei matrica csak egy lehetőség autópályára és autóútra. Az igaz, hogy az autóutak eddig ingyenesek voltak, s az autópályák városokat elkerülő szakaszai is.

Az egyéb utakon továbbra sem kell fizetni.

Számolj kicsit.

Éves matrica egész országra 42.980 Ft.

Ha csak 1 megyében autózol, akkor 5000 Ft.

Ha csak 2 megyében autózol, akkor 10.000 Ft.

Ha csak 3 megyében autózol, akkor 15.000 Ft.

Ha csak 4 megyében autózol, akkor 20.000 Ft.

Ha csak 5 megyében autózol, akkor 25.000 Ft.

Ha csak 6 megyében autózol, akkor 30.0000 Ft.

Ha csak 7 megyében autózol, akkor 35.000 Ft.

Ha csak 8 megyében autózol, akkor 40.0000 Ft.

Ha kilenc vagy több megyében autózol, akkor veszel éveset.

És minden eddig tarifa is megmarad.

2015. jan. 3. 00:26
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Ha te pesti vagy, s nem autópályázol, akkor nem kell venned matricát.

A nullás jelentős része is marad ingyenes. Az igaz, hogy az autópályák bevezetői fizetőssé válnak, s a nulla egy része is.

De havi 400 forintokért a megyén belül mehetsz a pályán.

2015. jan. 3. 00:29
 13/23 A kérdező kommentje:
Te valami kormànypàrti szóvivő lehetsz. Mèg ember szàjàbòl nem hallottam olyat ha valaki annak örült volna hogy fizethet.:) nekünk jo volt ez a rendszer aki autopalyan akart menni az menjen tovabbra is ott. Mellesleg ha egységesitjük a dijakat akkor legyenek szivesek a hozzàjàro béreket is (pesti àtlagbér,dunantuli atlagber,alfoldon élök àtlagbére)
2015. jan. 3. 08:36
 14/23 anonim ***** válasza:
14%

Nyugágy kell hozzád, olyan fárasztó vagy. Ha te nem mégy sem autópályán, sem autóúton, akkor neked semmit nem kell fizetni ezután sem.

De ha mondjuk Pestről Gödöllőre jársz dolgozni, akkor csak könnyebb kifizetni havi 400 forintot, s használod a pályát, mint a régi, rossz hármason zötykölődni.

Még meg is takarítod ezt az összeget a kisebb benzinhasználattal.

2015. jan. 3. 10:02
 15/23 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Ahány megyén át kocsikázok személyautoval annyiszor fizetek megyénként 5000 Ft-ot egy évre?"

Ha az autópályákat/gyorsforgalmi utakat használod. Szóval attól, hogy a tanyáról kimész a műútra, még nem kell fizetni. Még.

"Mèg ember szàjàbòl nem hallottam olyat ha valaki annak örült volna hogy fizethet.:)"

Ha valaki 43000 helyett 5 vagy 10000-ből megússza az örülhet, nem? Neked nem lenne jó, ha egy évben meg tudnál spórolni valamin 30000Ft-ot? Persze nem mindenkinek jobb az új rendszer. Ez van.

" nekünk jo volt ez a rendszer aki autopalyan akart menni az menjen tovabbra is ott. "

És ez nem is változott...

"Mellesleg ha egységesitjük a dijakat akkor legyenek szivesek a hozzàjàro béreket is (pesti àtlagbér,dunantuli atlagber,alfoldon élök àtlagbére)"

Leginkább a pestieket, pest környékieket érinti negatívan. Szóval ennyit az egységesítésről.

"Többi főutakat szoktam hasznàlni "ingyen""

Az M2-n, M86-on és az M0 néhány részén kívül az eddig használt főutak ingyenesek maradnak.

"Nyugágy kell hozzád, olyan fárasztó vagy. "

Szerintem csak iszonyatosan egyszerű ember, de így is lehet fogalmazni.

2015. jan. 3. 11:18
 16/23 anonim ***** válasza:

Pest megyében az M31-es autópálya továbbra is ingyenes lesz, s a nullás jelentős része is.

Tudom "ezek lopnak", stb., de az ingyenes utakat is karban kell tartani. Így is, úgy is fizetünk érte. Ha nem matricában, akkor az adónkból.

2015. jan. 3. 11:25
 17/23 A kérdező kommentje:

Koplárovics Béci nevű felhasználó válasza:

Ha az autópályákat/gyorsforgalmi utakat használod. Szóval attól, hogy a tanyáról kimész a műútra, még nem kell fizetni. Még

Mint irtam nem használunk autópályákat hova figyelsz? Nem is tanyáról megyek ki a trágyaútra bár lehetne annak is nevezni a főutakat.

Ha valaki 43000 helyett 5 vagy 10000-ből megússza az örülhet, nem? Neked nem lenne jó, ha egy évben meg tudnál spórolni valamin 30000Ft-ot? Persze nem mindenkinek jobb az új rendszer. Ez van.

Nincs miről számolgatni, nem kellett volna bevezetni...:)

És ez nem is változott...

??????? :)))

Leginkább a pestieket, pest környékieket érinti negatívan. Szóval ennyit az egységesítésről.

Mindenkit negatívan érint

Az M2-n, M86-on és az M0 néhány részén kívül az eddig használt főutak ingyenesek maradnak

még mindig főutakról beszélünk

Szerintem csak iszonyatosan egyszerű ember, de így is lehet fogalmazni.

..... te fideszes :D

2015. jan. 3. 12:25
 18/23 anonim ***** válasza:
én nem vagyok fideszes kedves kérdező de nem tudom mi bajod van, amit te használsz utat az most sem fizetős. Pesten lett pár bevezető is fizetős és ehhez raktak 1 + lehetőséget a megye matricával. Ha nem akarja használni menjen kerülő úton. Spanyolországba is lehet menni repülővel is , de kocsival is
2015. jan. 3. 12:36
 19/23 A kérdező kommentje:
oké megértem én csak nagyon felhuzzák az ember agyát ezzel a sok útdíj kavarással már. A hu-Go.hu oldalon van egy térkép amin felvannak tűntetve a fizetőssé vált fútak. Én onnan vettem az információt.
2015. jan. 3. 12:38
 20/23 anonim ***** válasza:
amit azon kékkel látsz az teherautókra vonatkozik
2015. jan. 3. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!