Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Örök dilemma: hagyjam az...

Örök dilemma: hagyjam az autót alapjáraton melegedni, vagy egyből menjek vele?

Figyelt kérdés
Egy Audi A6-ról van szó 3.0 TDI. Sokan tanácsolták, hogy ahogy beinditottam, rögtön menjek is vele, ne hagyjam hogy menjen üresben. Ezt igy is csináltam sokáig, amig nem melegedett fel, csak lábújheggyel érintettem a gázpedált. De most hogy megint ilyen hidegek vannak, kipróbáltam azt, hogy hagyom járni a motort 3 percig, és utána indulok. És az az igazság, hogy igy sokkal finomabban megy a motor, nem is annyira hangos, én úgy érzem, igy jobban szereti. Mi az igazság?

2015. jan. 2. 21:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az autó van értem, nem én az autóért. Nyáron nem nagyon járatom, de télen, pont pár napja -16 fokban nem fogok beleülni, de menni kell, indulás előtt negyed órával beindítottam, aztán meleg autóba szálltam be. Nyáron általában annyi, hogy kinyitom a garázst, beindítom, kimegyek, kinyitom a kaput, ez ha épp nem sietek 2 perc. Télen, mivel nagyon fázós vagyok így nem kalandozok, szinte futok.

Mindenki másra esküszik, de az első én vagyok, utána a kocsi.

2015. jan. 3. 12:03
 12/12 A kérdező kommentje:

11-es

Teljesen igazad van, hogy a kocsi van értünk, csak olyan aljas ez az autó, hogyha nem vagy te is érte egy kicsit, akkor duplán megbosszúlja magát a szervizben.

2015. jan. 3. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!