Okosnak mondható a kamionsofőr, vagy alapból röhejes, hogy odáig is behajtott? (magasságkorlátozó)
Aluljáró előtt nem volt magasságkorlátozó rúd, csak tábla, de ezt nem vette figyelembe. Nem volt biztos benne, hogy át fog férni, inkább megállt, kiszállt és megnézte. Természetesen nem fért át, szabálytalanul kanyarodott ki egy egyirányú utcába, mert mögötte torlódás alakult ki. Amikor kiszállt nagyot röhögtünk rajta, de az interneten talált "magasságkorlátozós balesetes" képek után átgondolva talán nem is volt olyan hülye, mert elég sokan belefutottak már a konzervnyitó hadműveletbe.
"Amikor kiszállt nagyot röhögtünk rajta"
Hát ritka mulatságos lehetett, jó a humorérzéked.
Következő a gond: a magasságkorlátozó táblák nem pontosak, legtöbbször - de nem mindig - van némi ráhagyás. Mit jelent ez? Azt, hogy a 4 méter magas kamionnal a 3.9 - es híd alatt szinte biztos, a 3.8 - as alatt nem kizárt, hogy el lehet menni. Nyugaton pontosabb a dolog, keleten meg amilyen tábla épp volt a közútkezelőnél. Pl. Lengyelországban a 3.6 - os hidak alatt kövér gázzal el lehet hasítani 4 méter magassággal.
Külföldön járunk, gyakran tök ismeretlen helyeken, ne hajts be ide, ne hajts be oda, kóvályogsz, keresed a címet, egyszer csak - mert nagyon ritkán van kiírva jó előre - azzal szembesülsz, hogy az orrod előtt van egy magasság (vagy más) korlátozás. Tolatnod kellene egy rahedli km - t, megfordulni persze nem lehet, ilyenkor nem marad más, mint centiméteres sebességgel rápróbálni. Gyakran autósok, járókelők integetnek, segítenek, elfér - e.
Kedves kérdező, én nem bántanám a kamionsofőröket a helyedben. Gondolj csak bele, hogy Te elmés ismeretlen környékre az autóddal, és hajtasz, mert időre mész, rohanás van, de ott a sok-sok közlekedő akikre figyelned kell, plusz még a táblák is, és ki tudja még mi mindenre figyelsz.
Hivatásos fuvarozóknál ugyan ez van, csak ők napi szinten, nem ritkán napi 1000km felett járnak ismeretlen utakon. Egy idő utána fáradtság is játszik, plusz tényleg nagyon sok mindenre kell figyelni.
Leszarj, figyelmetlen, hülye, a sorrend szabadon változtatható!
Csak két példa:
1.) Megáll előttem keresztben az útkereszteződés közepén, elzárva az utat és elindul gyalog címet keresni. Kiszállok, utolérem és kérdezem:
-Nem zavarja, hogy útkereszteződésben áll?
-Nem is vettem észre, hogy útkereszteződés!
-No és így vezet? (Ennek kedvem lett volna a helyszínen széttépni (na jó vágni) a jogsiját!
2.) Ferihegyi gyorsforgalmin a reptérnél van villogó fénnyel figyelmeztető tábla, a gyorsforgalmi bejáratánál sárga alapon "Tehergépkocsival behajtani tilos" és magasságkorlátozó tábla, összesen vagy 5 helyen figyelmeztetik őket, de mégis minden második héten behajt oda valami barom!
"Az is érdekes, hogy azt az általános tilalmat, hogy reggel 6 és este 10 között nem hajthatnak rá a legbelső sávra, legtöbbször a magyar sofőrök szegik meg, és előznek nyugodtan a 2x2 sávos úton..."
Valóban, ezt a szabályt - hacsak látható közelségben nincs zsaru - magasról letojom, egy deka lelkifurdalás nélkül.
#HakapesziM:
Aztán meg csodálkozol, hogy utálnak a többiek az úton.
Harkonnen:
Nagyon idegesítő mikor kamionnal haladnál, de személyautóval nem tudják tartani a tempódat és feltartanak AUTÓPÁLYÁN. A kamionos nem csak a legközelebbi bevásárlóközpontba megy, hanem napi 9 órát. Azért van távol a családjától, hogy pénzt keressen-> haladni kell!
"Aztán meg csodálkozol, hogy utálnak a többiek az úton."
Képzeld el: én is vezetek személyautót, külföldi céghez járok ki dolgozni, mégsem értek egyet ezzel a szabállyal. Persze bosszantó, ha kijön elém a kolléga 89 - cel, de vagyok annyira belátó és együtt érző, hogy kivárom, míg befejezi az előzést, aztán személykocsival könnyedén behozom én azt az időveszteséget. Képzeld: még a 130 - at is túllépem ilyenkor.
Csak egyszer, egyetlenegyszer próbáld ki személyautóval: menj le a Balatonig úgy, hogy nem előzöl egyáltalán. Ha kifogod a kalapos Skodás bácsit, akkor sem, követed mondjuk Balatonfenyvesig - de meg ne előzd! Beszéljünk utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!