Hatalmas kalamajka, mit tehetek?
"én nem fogok adasvetelit hamisítgatni..."
Már rég megtetted, apám. Már rég megtetted.
csak úgy tudod eladni, ha előtte a nevedre iratod. nem is értem, hogy akinek ennyire nincs pénze az minek vesz autót... máskülönben, hogy a kocsi milyen sz.r az a te problémád nem a kereskedőé. harmadszor, te a régi tulajjal nem tudsz egyezkedni, mivel a kereskedő mikor megvette tőle a kocsit, írtak adás-vételit, amivel ő már szépen bement azóta az ocsmányirodába és a biztosítójához, ergó már rég nincs a nevén a kocsi!
összegezve: hüje vagy, megszívtad, most meg eheted amit kifőztél. slussz!
",számomra világossá vált már hogy ezzel valaki nagyon meg fogja szívni,"
Úgy, ahogy mondod. Én azt is tudom, ki lesz az!
A történetben egyszer sincs említve a TÖRZSKÖNYV!
Törzskönyv nélkül az autót nem írják át az okmányirodában.
A forgalmi engedély nem feltétlenül a tulajdonos nevére van kiállítva, lehet azon csak az (egykori) üzembentartó neve olvasható, a jármű törzskönyv az autó "személi igazolványa".
A jármű törzskönyv egy plexi kártya, a jármű fontos adataival, és az a valódi tulajdonos nevére van kiállítva.
(amíg az autón hitel van, a törzskönyv a hitelező banknál van, eladhatatlan - mert törzskönyv nélkül nem lehet autót eladni)
A kérdés tehát: nálad van-e az autó törzskönyve?
Az adásvételi körüli cirkusz helyre hozható, ha az autó törzskönyvét megkaptátok, törzskönyv nélkül nem fogják átírni, hiába egyeznek az adatok a forgalmin és az adásvételin.
Pontosabban, törzskönyv nélkül egyetlen esetben írhatják át az autót a nevedre: ha az adásvételi hibátlan, és az valódi tulajdonos az eladó, aki bemegy az okmányirodába, s lejelenti, hogy az autó már nem az ő tulajdonát képezi, az adásvételin szereplő névre írják azt át ( s jössz te az adásvételivel, eredetvizsgával, forgalmival) - ez nem egyszerű menet, inkább a törzskönyvhöz kell(ene) ragaszkodni.
Eladni meg se próbáld, ez az autó egyenlőre nem a tied, sőt azt sem lehet tudni, hogy valójában ki a tulajdonosa.
Ebből még rendőrségi ügy is lehet, ha nagyon rövid idő alatt nem rendezi az eladó a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!