Miért kell szükséges az autót leállítani egyből ha megállsz mondjuk a kertben? Az baj ha jár a motor?
pl. nagyszüleimnél voltam családi összejövtelre és ahogy beálltam a kocsival, nem állítottam le, hanem kiszálltam kinyitottam az ajtókat és úgy kamerával elkezdtem körbejárni a kocsit meg muatni a kipufogóját, aztán leültem egy székre és úgy néztem ahogy jár a motor, erre megszólalt nagyapám hogy állítsam el a motort.
nem értem miért mondta veszélyes az autónak?
Nem kötelező azonnal leállítani, bizonyos esetekben nem is szabad. Például ha nagy terheléssel hajtottad, nem árt, ha utána pár percig kis terhelésen és fordulaton működik a motor, hogy vissza tudjon hűlni. Ha másképp nem jön össze, akkor úgy, hogy megállás után 1-2 percig alapjáraton megy.
De egyébként tök felesleges megállás után tovább járatni. Fogy az üzemanyag, de az autó sehová nem jut, a motornak már nem kell melegednie (amúgy sem az igazi az alapjáraton, üresben melegítés), tehát értelme nincs a dolognak. Nagyjából annyira, mint kézikamerával körbejárni az autót és beledugni az objektívet a kipufogóba.
Ha jó az autó hűtőrendszere, akkor menet közben jobban hűl, mint álló helyzetben. Ha csak áll, akkor fokozatosan melegszik és egy idő után bekapcsol a hűtőventilátor.
Járatni még 1-2 percig akkor célszerű, ha turbós és nincs benne utánhűtés.
Dehogy veszélyes,semmi gáz!
Szerintem a Nagyapád a felesleges benzinfogyasztásra csikart be.
:)
Semmi baj nincs ezzel, csakhogy nem normális, hogy beállsz az autóval a helyére, és utána a székből nézed, ahogy jár a motor :D
Ennyi erővel soha nem állitanám le, csak akkor éppen napi 15 liter üzemanyag elmenne ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!