Fényszóró magasságállító bekötéséhez mi szükséges? A fényszórón van motor és működik is, de más nincs hozzá. Az állitó kapcsolón kívül kell még valami? és hogyan kell bekötni?
ha ennyire ertesz hozza, vidd szerelohoz.
meg en se tudom mi alapjan leptet a motor (ki kene mernem a jelet)
de ha ben a kabel csak ossze dugod visz akkor nem ertem kerdest.
Valószínűleg a tápfeszen kívül van neki egy vezérlőjel bemenete is, ahova valamekkora feszültséget vár. Ettől a feszültségtől függően állítja a magasságot.
Gyakorlatilag egy potenciométer van a világításkapcsoló magasáágállítójában, és az állító mechanika reteszelt 4-5 pozicióban, a potenciométer egyik fele földön van, a másik a tápon, pozíciótól függően kiad valamekkora feszültséget. Ezt megkapja az állítómotor vezérlő, és addig tekeri a magasságot, ameddig a magasságállítón lévő másik jeladó potenciométer feszültsége ugyanekkora nem lesz. Nagyon egyszerűsítve írtam, de kb. így működik. Fontos hogy a legalsó állás sincs egészen a negatív potenciálon, és a legfelső sem a tápon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!