Helyesen tanítja így az oktatóm?
Sziasztok!
Kresz vizsgára járok, már vezetem az autót, viszont vmit nem értek :D
Itthon is, meg máshol is az hallottam, hogy miközben a kocsi megy (pontosabban gurul), addig nem szabad a sebességváltót egyesbe berakni. Az oktatóm viszont - főleg jobbkezes utcákba, de máshol is, mikor lassan gurul az autó - beteteti egyesbe.
Az lenne a kérdésem, hogy helyes e ez így?
17/f
Köszönöm a válaszokat.
2-es: van hogy körforgalom előtt egyest kapcsoltat, pedig megyünk akkor 20-al kb.
"Engem úgy tanítottak hogy az 1-es sebesség fokozatot csak álló helyzetből való elindulásnál használhatjuk."
Én is így halottam, ezért nem értem :)
"Nem egy 3 hengeres 1000-res suzukival tanulsz véletlen?"
Suzuki Swift, szerintem nem sokkal erősebb (ha erősebb), mint amennyit te mondtál.
"20-nál saját kocsival biztos nem váltanék egyesbe, lehet be se venné,"
Nehezebben veszi be, mint álló helyzetben vagy kisebb tempóba.
Köszönöm a válaszokat! :)
Egyesbe eredetileg csak álló autót teszünk, hiszen az 1-es és az R nem szinkronfokozat!
Az újabb autókat már be lehet mondjuk rakni 1-esbe guurlás közbe is, de nem egészséges, maximum akkor ha már tényleg éppen, hogy csak gurultok, de akkor is jobb a 2-es.
7esnek meg üzenném, hogy nincs olyan autó ami nem indul el 2-esben, csak ügyetlen sofőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!