Miért fogyaszt ilyen sokat a motorom?
Légszűrőnek van köze a fogyasztáshoz?
Bár nekem kocsim volt régen, de szerintem valami az adagolóval lehet, vagy a porlasztó csúcsokkal, szelephézaggal stb.
adagoló? porlasztócsúcs?
Gondolom karbis a motor, ha igen akkor azokat lenne érdemes kipucolni, majd újra beállítani, szinkronizálni.
A motorban levő kopás is szamít. Meg hogy mennyire kemények a gumik. Ahohy mondod régebben kevesebbet fogyasztott az a régebben lehet hogy akkor volt mikor megvetted. Akkor még lehet nem érezted ennyire a motort és nem húztad neki ennyire. A 200 km-h az meg már nagyon sok egy 400-as motornak. Egyszer kétszer meghúzatod 200-ig akkor könnyen kijön a 7.5 literes fogyasztás. Mivel 150 felett már ömlik bele a benzin. Mint mondtam hogy gumik keménysége is. Szélirány is. Na meg hogy most már sokkal hidegebb van és a 6 litert lehet hogy nyáron mérted. A 7.5-öt meg lehet hogy ilyen hidegben mérted. Ilyenkor hidegben tovább kell melegíteni indulás előtt, később melegszik be addig sokat fogyaszt... Tél és nyár között az az 1.5 liter az semmi. De ekkora motornál nagyon számít hogy hkgyan húzod neki. Mert tudnál 10 literes fogyasztást is produkáni meg tudnál 4-5 literest is.
Az én 600-as túra-sport motoromon egyszer mértem fogyasztást mikor megvettem. Nyári időszakban. 5.4 liter volt 100 km-en. Volt benne egyszer kétszer gyorsulás 200-ra. Volt benne város is. De az átlag tempó 100-120 volt.
Ja meg amit kifelejtettem. Számít hogy mennyit mész városban. Nem hinném hogy van valami baja a motornak.
De mondjuk van egy 125-ös etz-m is. Az ugye 2 ütemű. 6-7 liter között megeszik. De annak csutkázva van mindig a gáz. És csak városban használom szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!