Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogyaszt ilyen sokat a...

Miért fogyaszt ilyen sokat a motorom?

Figyelt kérdés
400-as sornégyes, 86-os évjárat. 100 km-en 7,5 litert fogyaszt. Hogy lehet ez? Tavaly vásároltam bele új légszűrőt. Régebben csak 6 liter körül fogyasztott. Vegyesen használom 50-200 km/h, de általában 100 felett.

2014. dec. 24. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Légszűrőnek van köze a fogyasztáshoz?

Bár nekem kocsim volt régen, de szerintem valami az adagolóval lehet, vagy a porlasztó csúcsokkal, szelephézaggal stb.

2014. dec. 24. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

adagoló? porlasztócsúcs?

Gondolom karbis a motor, ha igen akkor azokat lenne érdemes kipucolni, majd újra beállítani, szinkronizálni.

2014. dec. 24. 17:48
 3/8 A kérdező kommentje:
De tavaly volt takarítva is, meg szinkronizálva is, rendes géppel, szerelőnél.
2014. dec. 24. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:

A motorban levő kopás is szamít. Meg hogy mennyire kemények a gumik. Ahohy mondod régebben kevesebbet fogyasztott az a régebben lehet hogy akkor volt mikor megvetted. Akkor még lehet nem érezted ennyire a motort és nem húztad neki ennyire. A 200 km-h az meg már nagyon sok egy 400-as motornak. Egyszer kétszer meghúzatod 200-ig akkor könnyen kijön a 7.5 literes fogyasztás. Mivel 150 felett már ömlik bele a benzin. Mint mondtam hogy gumik keménysége is. Szélirány is. Na meg hogy most már sokkal hidegebb van és a 6 litert lehet hogy nyáron mérted. A 7.5-öt meg lehet hogy ilyen hidegben mérted. Ilyenkor hidegben tovább kell melegíteni indulás előtt, később melegszik be addig sokat fogyaszt... Tél és nyár között az az 1.5 liter az semmi. De ekkora motornál nagyon számít hogy hkgyan húzod neki. Mert tudnál 10 literes fogyasztást is produkáni meg tudnál 4-5 literest is.

Az én 600-as túra-sport motoromon egyszer mértem fogyasztást mikor megvettem. Nyári időszakban. 5.4 liter volt 100 km-en. Volt benne egyszer kétszer gyorsulás 200-ra. Volt benne város is. De az átlag tempó 100-120 volt.

Ja meg amit kifelejtettem. Számít hogy mennyit mész városban. Nem hinném hogy van valami baja a motornak.

De mondjuk van egy 125-ös etz-m is. Az ugye 2 ütemű. 6-7 liter között megeszik. De annak csutkázva van mindig a gáz. És csak városban használom szinte.

2014. dec. 24. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
A téli járatásnál a különbség a lassabb melegítésnél még az, hogy a hideg levegő hűti a benzint is a hengeren belül, aminek ezért egy jelentős része kicsapódik és nem ég el. Ez ugye teljesítmény csökkenés, amit nagyobb gázzal kompenzálsz. Tehát ahhoz, hogy ugyanazt a teljesítményt/ sebességet érd el, folyton nagyobb gázt húzol neki, ezáltal nő a fogyasztás.
2014. dec. 24. 18:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, az a 6 literes fogyasztás nyáron volt, a 7,5 literes meg most, decemberben. Sokkal "durvábban" most sem megyek vele azért. Talán egy kicsit. Viszont nem 2-3 percig melegítem, hanem 7-8-ig. Lassan kezdek megnyugodni. :)
2014. dec. 24. 18:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Karbiszinkront ellenőrizd le.
2014. dec. 24. 19:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Na akkor ez a másfél liter különbség csak azért van mert mkst tél van. Akkor meg nyár volt mikor a 6 litert mérted. Szóval az a másfél liter nem egy nagy gond. De azota a benzin minősége is romlott nyár óta. Mivel olcsóbb lett.
2014. dec. 24. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!