Milyen kereset mellett szabad megengedni magadnak egy bmw x6 m-et?
Ha van pénzed megvenni, és levonom a keresetemből az összes számlát, üzemanyagot, élelmiszert, havi kiadásokat, akkor ezen felül, havonta mennyit kellene félretenni, hogyha bármi baja lesz az autónak, legyen pénz mindenre?
Van értelme egy ilyen nagy tömegű, nagymotoros autónak a mindennapokban?
Elég lenne egy 300 lovas 3000 es motor?
Igazad lehet, ha menni is akar rendesen a kocsival, és élni is mellette, akkor tényleg inkább 1 millió felett.
Az már más kérdés, hogy sokan megveszik lízingre a külföldről behozott 7 milliós X6 35d-t, de épphogy kifizeti a havi törlesztőt, szervizre már nem telik a 150-200 ezres fizujából, főleg nem téli gumira. Sok ilyet láttam már.
Én havi nettó 600.000-es fizetéssel bevállalnám. De szerintem ha ennyit keresnék akkor lenne igényem utazásokra, vásárolnék műszaki cuccokat, márkás ruhákat, stb és nemigen maradna annyi hogy ilyen autót tartsak.
Havi 100-at félretennék mert még 1 garnitúra kerék is többe kerül ennél egy terepjáróra.
7 számejegyű legyen. Nettóban persze. De nem csak a kiadásokat kell nézni, hanem pl. az értékvesztést, bár gondolom úgysem pálya neked a vadiúj autó, azért még használta sem csekély összeg egy ilyen autón 1 év alatt elbukott pénzmennyiség, sokak örülnének neki évi fizetés gyanánt.
Értelme nincs, az ekkora motornak, de a jövedelem és a birtokolt vagyon nyilván más gondolkodásmóddal jár.
1 milliókról beszéltek, amikor írtam, hogy van pénz megvenni az autót, illetve a kiadásokon felüli összegre gondoltam, amit csak az autóra félre kellene tenni! 2 új téli-nyári szettel venném, így 2-3 évig ilyen költség sem lenne, hacsak nem sérülnek.
Havi 200 ezerre gondoltam, illetve, ha eléri a 3-4 milliós határt, akkor külön az autóra már nem tennék félre.
Ez így működhetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!