Milyen autót vennétek 8,5 millióból, ha a 3 fő szempont a presztízs, tekintély és a biztonság? Feltételek lent.
Feltételek:
-max 4 éves
- max 100.000 km
- automata váltó
Akinek egyáltalán az a gondolat bevillan a fejébe, hogy az autóval "villantani" akar, akkor az tisztázza, hogy hol.
Ezért nem mindegy, hogy a gyári munkás szomszéd Józsinak akar villogni az "új" géppel vagy a milliomosnegyedben, ahol a házhoz járó kertésznek van hasonló autója. Előbbinél nagy lesz a siker, másodiknál nem.
Nem tudom honnan jött ez a "villantani", én presztízsről és tekintélyről írtam.
Egyébként senkinek semmi köze hozzá, de tudnék venni akár 15-20 millióért is kocsit, csak nem vagyok hülye, hogy egy egy zsírúj szalonautó árának a felét elbukjam 2-3 év alatt. Ezt a lehetőséget meghagyom másoknak.
Hanem inkább veszek fele annyiért, a maradékból meg ingatlant veszek.
Egyébként meg 20 emberből 19 ránézésre nem tudná megmondani, hogy egy zsírúj 535d és egy 3 éves 520d közül melyik a 20 millió és melyik a 7-8.
Ja, mondom mégegyszer, nem akarok BMW-t.
Szerintem Volvo XC60 lesz full felszereltség, R-design, 205 le.
Szerintem tisztáznod kéne magadba is, hogy a mai magyar valóságban ki a milliomos. Annyit azért segítek, hogy nem az, ahol Mazda és Toyota áll a ház előtt.
Itthon több, mint 1000 embernek (családnak) van 1 mrd forint feletti vagyona és kb. 10-15,000-nek 100 millió feletti. Ők a "milliomosok".
Akinek meg azért kell autó, hogy "presztízst és tekintélyt" sugározzon... Nos, ismered ezt a mondást?
Tévedsz, mutatok neked olyan embert a saját ismerettségi körömből, aki 5-ös BMW-vel (2 éves) jár és nincs 5 millió Ft-ja sem vagy olyat, aki A6-ossal (3 éves) jár és több a tartozása, mint a vagyona.
És olyat is mutatok, aki mazda6-tal jár, kb 200 milliós vagyona van és olyat is, aki Toyota Hilux-al jár és kb 4-500 milliós vagyon van.
Nincs fekete és fehér.
Kivételek mindig vannak - ezek erősítik a szabályt.
Nagy általánosságban ez ettől még nem lesz igaz.
Azt viszont soha egy szóval sem állítottam, hogy akinek jó autója van az biztosan gazdag. Élből komoly kisebbségi komplexusra utal, aki autóval próbálja kompenzálni a presztízsét. Ezt pedig elég sokan próbálják hitelből, kölcsönből vagy régi használt autókkal, amiről "20 emberből 19 ránézésre nem tudná megmondani", hogy nem egy drága autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!