Egy láncfűrész motornak jobb ha nincs benne a katalozátorja?
Tehát bocsi hogy ide írom. De láncfűrész motorjáról lenne szó és nem találtam másik megfelelő topikot ahol esetleg értenek is hozzá.
Szóval új fűrész. Euro2-es motor stb.. Katalizátoros. A katalizator nagyon visszafogja igaz? A katalizátor a füst miatt van. Én keveset használom a fűrészt ezért nem zavar ha kicsi füst jön belőle a pofámba... Szóval szerintem nem kellene bele katalizátor mert jobban melegszik. Kisebb gázokra fullad. Tompább a hangja meg ilyesmik... Miért kell egy 2 ütemű motorra katalizátor? Elképzelhető lenne az hkgy ha le volna cserélve a kipufogo katalizátor nélkülire akkor hamarabb meghalna a motor mert esetleg többet pörögne a motorja? Vagy semmi hátrány nem volna ha nem volna katalizátoros? Szerintem nagyon lefogja a katalizátor. Ha le van cserélve a kipufogó akkor a karburátoron után kell állítani? Mi a véleményetek? Jobb ha benne marad a katalizátor vagy nem jó? Meg szerintem könnyebben bezabál a motor alapjáraton katalizátorral.
Persze, hogy jobb, egy láncfűrész akkor jobb, ha minél egyszerűbb.
A katalizátor azért kell, mert jó marketingfogás, hogy milyen környezettudatos a márka.
De igazából arról van szó, hogy nagyon szigorúak az emissziós szabályok, és a kétütemű motorok ugye nagyon szennyezik a környezetet. Régen nagyon sok motorkerékpárt kétütemű motorral gyártottak, mára ez már lehetetlen, a láncfűrésznél is mint látod, csak katalizátorral tudták teljesiteni a normákat.
Autóknál bevett szokás, hogy csak lekapjuk a katalizátort, azonban a ketütemű motornál nem nagyon ajánlom, ugyanis a 2T lelke a kipufogó, és a legkisebb változtatásra is rosszul reagálhat a motor, vagyis nemhogy erősebb lesz, hanem lehet pont gyengébb lesz, de ez nem biztos, ki kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!