Figyelmetek hány százaléka terjed ki forgalomra-kresz szabályaira a folytonos úthibák, fekvőrendőrök, elsüllyedt csatornafedelek észlelése illetve kerülgetése közben?
Ahogy gyűlnek a kilométerek úgy egyre kevesebb.
Amikor tanultam vezetni nehéz volt arra és az autóra is koncentrálni. Aztán szépen megszoktam az autót, aztán lassacskán a gyakori dolgokat is már feldolgozza az agyam gondolkodás nélkül.
Ehh, de szép is amikor a figyelmetlen suttyó becsorog 30-al a beláthatatlan jobbkezes kereszteződésbe, mert nem vette észre...
Nehéz így beszázalékolni, mert a környezet figyeléséhez nem kell összpontosított figyelem. Meg a táblákat messzebbről ki lehet szúrni, a kátyút meg másik félszemmel folyamatosan kell figyelni. Talán 30%-ot tippelnék.
Hát az az igazság, hogy mikor kezdő voltam, az is nehezemre esett, hogy észrevegyem a STOP táblát, annyira néztem az utat.
De ma már a legnagyobb forgalomban is tudok többfelé koncentrálni, és beszélgetek is közben az utasokkal, szóval szokni kell ezt.
44.4%...
De amúgy alapesetben nem ár ha az ember úgy overall mindenre tud figyelni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!