Astra H 1.7 cdti, beindult, majd 5 másodpercen belül fokozatosan megállt, most pedig nem indul, pörget de ahhoz nem elég hogy el is kapja. Mi lehet a gond?
Ha pörget, akkor az akku jó.
Hibakódot kéne kiolvasni, hogy mi lehet a gond. Akár a manuális módszerrel: nyomd be tövig a fék és a gázpedált egyszerre, majd add rá a gyújtást! Ne indíts, csak gyújtáson legyen. Közben figyeld a km-számlálót és jegyezd fel a hibakódot (vagy több kódot) amiket kiír! Ebből már el lehet indulni.
Nekem főtengely jeladó hibánál produkált ilyet, de lehet más is, pl az üzemanyag rendszerrel...
Nekem ugyan ilyen autóm van. Általában 4-5 napokat áll a kocsi, de volt már rá példa hogy két hétig nem indítottam be.
9 év alatt még soha nem produkált ilyet. Ha állás közben a rail cső ilyen szinten elengedné a gázolajat, akkor mit csinál üzem közben? A rail csőben 24-25MPa = 240-250 bar nyomáson van a gázolaj. Ha itt tömítettlenség lenne azért észre lehetne venni.
Az hogy valahol fellevegősödik és állás közben visszafolyik a tankba, szerintem nem valószínű, de azért megérhet utánajárni.
De egy hibakód kiolvasáskor egyből kiderülne.
Az a 2.0 is CDTI motor volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!