Városba benzines, országútra viszont dízel a jó?
8 as
te aztán nem carozol
1000 enként 10 ezret sporolsz.Gratula:-D
Hogy jött ki?
egyb átlagos régebbi(10-15 éves)benzines mondjuk 1.4 es motorral vegyesben 6-7 litert fogyaszt(egyébként egy új 1.4 es ennél jóval kevesebbet fogyaszt)
legyen 7 liter.
350 forintos benzin árral az 1000 km en 24500 forint
te ezt 14500 ból oldod meg. mondjuk 370 forintos gázolajjal.
vagyis 4 liter alatti fogyasztással mész.
Melyik 10-15 éves diesel autó fogyaszt 4 liter alatt?
Mondjuk az új 1.3 as dieselek gyári fogyasztása kb 4.5 liter ami a valóságban 1 literrel is több vagyis 5.5 liter.
No de mennyivel lomhább?
Mennyivel többe kerül újonan?
Nem csak a kamu fogyasztási adatok alapján kell felengzős diesel nagyon megéri féle dolgot írni.
A diesel nem éri meg átlag autósnak anyagi szempontok alapján
tuti:-)
egy alsó közép kategoriás autónál(astra golf stb...)
A nyagyából egy teljesítmény kategoriába tartozó diesel és benzines masina ára között kb 500 ezer- 1 millió forint a különbség.
Ezt a plusz lóvét kéne neki vissza hoznia a használat alatt.
Szinte senkinél nem hozza vissza:)
8-as vagyok
Kedves samsungos, egy Audi A4 1.9 TDI-ről beszéltem neked. Ez ugye egy teljesen átlagos méretű autó, és súlyban nem sokkal nehezebb egy Golfnál.
Nekem a nagy átlag ezzel az autóval kb. 5,5 liter (nehéz elhinni? Pedig ennyi). Van ilyen A4-es 2.0-ás benzines motorral, ugyancsak 131 lóerővel, ilyet kellene vegyek, ha ugyanannyi lóerőt akarnék. Az legalább 8 litert megeszik ugyanolyan vezetési stilus mellett, de inkább többet. Ja és nagyon nyomatékszegény a TDI-hez képest. Igen, tudom, azért mert szivó, de ha vennék egy 1.8-as turbó-benzinest, akkor minden előnye elveszne a benzinesnek (fenntartás), viszont a fogyasztás igy is nagyon magas. Nos ebből a 3 literes fogyasztáskülönbésgből jön ki nekem a 10 ezer forintos spórolás 1000 kilóméterenként. És bármilyen hihetetlen, maga a motorra gyakorlatilag csak olajcserére költöttem.
De vegyünk kisebb autókat, mondjuk Thalia, 1.4-es benzines vs. 1.5-ös dizel, itt csak kb 1,5-2 liter a különbség, de sokkal olcsóbbak is egy ilyen kisdizelbe az alkatrészek, tehát itt is jobb a dizel.
Nem akarok harcot, csak a saját tapasztalataimat irtam le.
Az 1.9 tdi a4 es asszem csak 109 lóerő
Egyébként lomha szerintem)
Lehet hogy országuton 80km/h nál 6 alatt eszik de városban vagy autópályan 130 nál pöppet többet.
Én a városi fogyasztását 7 főlé saccolnám
Egyébként az 1.9 tdi meg a 2.0 benzines audi motor nem ugyan az a kategória szerintem.
az 1.9 tdi egy takarékos de lomha masinéria. inkább az 1.9 pd tdi motoros a4 es a 2.0 ás benzines párja.
Az meg aztán egy pénz temető szörnyeteg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!