Kezdő vezetőnek olcsó kisautó?
Új év kezdetén szeretném magam megajándékozni egy kisautóval, viszont annyira nem ismerem ezeket a típusokat, így tapasztalatok érdekelnének, hogy melyikkel járok a legjobban. A fő kritériumok: legyen viszonylag olcsó az alapára (300k körül), megbízható, takarékos motor. Javarészt országúton, de rövid távon (max 50-80 km) lenne használva, így azért szükséges lenne egy kis motorerő is. Nem több száz lóerőre gondolok, inkább csak arra, hogy a forgalom tempóját tudjam tartani és az előzés se legyen körülményes.
Természetesen azt tudom, hogy leggyakoribb ajánlás a Swift ezekhez a követelményekhez, viszont én kíváncsi lennék még más opciókra is, hogy milyen lehetőségeim vannak. Gondolok itt esetleg Twingo, Punto, 106, illetve hasonló kisautókra. A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm szépen!
Igen, a célnak legjobban megfelelő egy 1.0 vagy 1.3 Swift lenne, utóbbi esetében főleg ha 16 szelepest nézel, akkor azért lesz gond semmivel.
Esetleg Opel Astra F, 1.6-os, gond ezzel sem szokott lenni, maximum fogyasztás több minimálisan csak.
Nekem Maruti volt az első kocsim. De az már elavult kicsit. Én imádtam!
Most Swiftem van, és meg vagyok vele elégedve. 1.0 motor, nem fogyaszt sokat,olcsó a fenntartása, de pörög ha kell. (Pesten közlekedek vele).
A forgalom tempóját nem a kocsi miatt tudod tartani, hanem a vezetési stílusod miatt. Én jobban közlekedtem a Marutimmal, mint a barátnőm a Passatjukkal (olyan félősen vezetett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!