Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kedves sofőrök! Írnátok az...

Kedves sofőrök! Írnátok az autóban uralkodó szokásaitokról, esetleg az autóban betartandó "házirendről", vagy egyéb dolgokról?

Figyelt kérdés

Pl. hogy hallgattok-e zenét menet közben, és akkor a rádiót vagy saját zenét, milyen hangerővel, vagy hogy vannak-e szabályok a kocsitokban, egyéb ilyen szokások.

Nemrég szereztem meg a jogsit, és most lett meg az autóm. Érdekel, hogy kinek milyen szokásai vannak. Nálam három szabály van: Biztonsági öv bekapcs mindenkinek, és olyan zene szól a kocsiban amit én szeretek. Valamint enni-inni lehet, de ne morzsáljanak, stb.

2014. dec. 19. 16:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ha más is van a kocsimban, akkor nem várom el tőlük, hogy azt a zenét hallgassák amit én szeretek.

Biztonsági övet azóta lesz..... amióta a párom nem volt hajlandó a 10 éves kölkének szólni, és amikor én szóltam akkor én voltam a hibás, ettől kezdve ha történik valami akkor kaparják az illetőt össze kiskanállal.

Cigi az kizárt.

Evés ivás sem megengedett.

Na a beleszólás. Attól én fel tudnék robbanni, de minden túlzás nélkül.

Volt olyan ismerősöm aki "gépjárműoktató", és mindenbe beleugatott.

Most lassíts, mert zebra jön, a következő kereszteződésnél fordulj jobbra, jelezzél, meg össze-vissza mutogat, stb, stb!

Kutya csak a hátsó ülésen, de ha le van takarva az ülés.

A sajátomat is úgy szállítom.

2014. dec. 19. 21:30
 22/27 anonim ***** válasza:
Enni nem szoktak nálam, belepofázás, rádió piszkálás nincs, a biztonsági öv meg kötelező. Akinek nem tetszik nem száll be.
2014. dec. 19. 21:49
 23/27 anonim ***** válasza:
Huhú, a sok Fittipladi hogy kontrázza egymást....
2014. dec. 19. 22:17
 24/27 anonim ***** válasza:

Ez autotol fugg. Volt egy 20+ eves Mazdam, konkretmetal fenyezessel, mert kb. darabokban jott le rola a festek. Akkoriban dohanyoztam es orakat vezettem a meloig. Munkaba menet kocsiban reggeliztem majd munkabol menet ott is vacsiztam/uzsiztam, ital szinten, plusz cigi.

Azota irodai melom van, a bagorol is leszoktam, es a vasat is lecsereltem. Csinos ruhaban jarok, plusz feher bor ules, etel/ital egyertelmuen kizart. Cigirol leszoktam, nincs ismerosom aki dohanyzik de ha lenne, inkabb megallnek miatta, minth a kocsiban szivja.

Beleszolni nem szoktak, zenet csak egyedul hallgatok. Neha jo hangosan es enekelve, neha csak epph duruzsol vmi. A zene ritmusa segit a vezetesben. Ha van utas, szivesebben beszelgetek.

A masik (rossz) szokas: mindenki vagy bena vagy maniakus, vagyis vagy tul gyorsan megy vagy tul lassan (hozzam kepest) en pedig nemtettszesem uvoltozessel / okolrazassal fejezem ki es azt vettem eszre, hogy ez terapia szeruen lenyugtat. Nem csinalok veszelyes manoverezeseket, nem okozok felesleges balesetkozeli helyzeteket, de anyazok es razom a kezem es ettol vhogy lenyugszom. Sajnos ezt a szinjatekot az utasaimnak neha el kell viselniuk de talan ettol vagyok olyan biztonsagos sofor.

Nem ult meg ember egyik automban sem a kozel 15 ev vezetes alatt, aki nem akarta vagy nem volt kedve bekotni az ovet, nem is ertem honnan jon az otlet vkinel hogy ne kosse be magat....

2014. dec. 20. 02:14
 25/27 A kérdező kommentje:

Spricc, inkább írd le te is hogy mik a szokásaid az autóban!:)

Én max. inni szoktam az autóban, de azt is palackból. Nem szeretek bent enni. Vagy megállok, vagy előtte eszek, vagy ha odaértem, eszem. De másnak megengedem, ha tud kulturáltan enni.

2014. dec. 20. 10:00
 26/27 anonim ***** válasza:

-Biztonsági öv kötelező, mindenkinek!

-Zene az nálam 99%-ban rádió, abból is általában class fm, ha nem tetszik, fülhalgatón halgasd a saját nótád, és nem a régimódiságból halgatom a rádiót, hanem azért, mert mondhatnak benne értékes információkat pl, hogy mi van előttem 50km-el. Jött már jól nem is egyszer hogy baleset itt meg itt, gyors útvonaltervezés, aztán itthon meg nézem a tv-ben meg neten a sok kilóméteres sorokról készült felvételeket.

-Enni-inni lehet, én is teszem.

-Tanácsokat elfogadok, de normális szinten, 10 km-en 50 tanács már sok

-cigi nincs

-A "jobbról jó" és társai mondatokat nem értelmezem, az én kötelességem hogy meggyőződjek, nem-e jön semmi, nem bízok senkiben ilyenről, még a saját anyámban sem.

-Ittas embert szállítok, kotta részeget nem(ittas=max 4-5 sör, kotta=azt se tudja kicsoda)

2014. dec. 20. 19:08
 27/27 Tubarózsa ***** válasza:

Szia!

Zenét hallgatok,többnyire saját városba(pl Bp) v idegen helyen halkan, de van hogy lekapcsolom, ismerös helyen/főúton stb hangosabban. Tükröket folyamatosan nézzem. Ha többen utazunk akkor szokott rádió szolni. Egyéb: öv kötelező nálam, addig nem indulok. Inni lehet, enni is, de azt nem szeretem, inkább félre állok, de ha nagyon éhes az utasom egy csokit vagy ilyesmit ehet. Nem a morzsa zavar, hanem hogy baleset veszélyes. Cigi tilos. Rajtam kivül senki nem gyújthat rá. Én is nagyon ritkán cigizzek kocsiba, kb 2x volt eddig(pályán baleset, több órás araszolásnál volt legutobb, v max ugy h rágyujtok, beülök beinditom, de az ajto nyitva és utána ki is szállok.) Ha olyan szól bele a vezetésbe aki nem tud azzal közlöm, hogy cserélhetünk helyet ha már annyira tudja. Férjemtől(20+éve tgk ill buszvezető) és apámtól(20+éve sofor) szivesen veszek minden tanácsot, mástol is aki tapasztalt és normálisan mondja. Kb ennyi. Nem naponta, de gyakran vezetek 6éves a jogsim, márciusbe lesz 5.éve saját auto.

elnézést, hogy hosszú lett és az esetleges hibákért(telorol vagyok).

Üdv 24N

2014. dec. 22. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!