Hogyan lehet az olyan uralkodó anya egójára hatni aki palotapincsiként kezeli a saját fiát?
Ez függ attól, hogy hány éves vagy. Gondolom még nem vagy nagykorú. Ha elmúltál 18 éves, akkor három megoldást látok. 1. Leülsz megbeszélni a kialakult helyzetet. Elmondod, hogy neked mi az ami nem tetszik, amit másként szeretnél, viszont anyukád is elmondhatja, hogy ő mit szeretne, te hogyan viselkedj. 2. Magadtól elpakolsz magad után, segíted anyukádat a háztartási munkában is. 3. Elköltözöl és eltartod magad.
1. Leülsz megbeszélni a kialakult helyzetet.
Szeretném ki emelni hogy a kérdés ere vonatkozott ez az amit nem tudok hogyan. Nem értem mit nem fogtok fel ha beszélek vele énvédő reflexekkel reagál nem fogja fel amit mondok lekezelő stb 2dolog kéne 1 visza vegyen Szal meg változzon a fejébe az uralkodó atitütt beálítottság. 2.El jussanak a fejéhez a szavak meg változzanak az előitéletek stb Szóval technikailag érdekelne a beszélgetés maga. Aki ismeri az elméletet az ide vonatkozó szabályokat a felmerülhető lehetséges próblémákat a stratégiai célokat ha lehet így fogalmazni szóval magát a helyzet megközelítését és a megoldási módokat olyan válaszoljon. Direkt azért teszem fel itt a kérdést mert nagyon sok ember látja és mivel én nem ismerek olyat aki érti ezt bízok benne hogy hal akad a horogra. Gondolom meg értitek.
El múltam 18 nem sokkal pálya kezdő vagyok 15helyen próbáltam munkát keresni sehol nem jött be nincsenek rokonaim csak az utcára mehetnék. Ne a munkára stb re vonatkozanaka a hozzá szolások hanem a kérdésre amit fel tettem ha el kőltöznék akkor is érdekelne hogyan kell az ilyen emberekkel eredményesen hatékonyan komunikálni.
Erre válaszoltunk, sehogyan. Mindenki felfogta hogy a beszélgetés metódusára vagy kíváncsi, a tempójára és hogy hogyan kéne uralmad alá hajtanod anyádat. Csak van egy rossz hírem, ugyanolyan lenéző, lekezelő, óvodásokkal tárgyaló stílusod van, mint neki. Kezdjük ott, hogy nincs jogalapod "hatni" az ő egójára, mert neki van mire legyen egója (igen, felnevelt egy gyereket, van hol laknotok, stb) neked meg nincs. SEMMI ütőlap nincs a kezedben ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni. Mégis milyen érveket hoznál fel neki? "Jajj anyu légyszi ne takaríttasd már ki velem a szobát, igaz te hozod a pénzt, ruháztatsz, nálad lakok felnőtt munkanélküliként, de légyszi tisztelj és ne kezelj gyerekként"? Biztos majd anyád fog neked bepuncsolni...Nem tudom mire van ekkora pof*d, hogy itt mindenkit hülyének nézel. Nekem volt vér a pucámban elköltözni anyámtól, mustáros kenyeret zabáltam fél hónapig hogy meglegyen a lakbér, de most már megy a szekér és nem gyakori kérdéseken sírok itt mindenkinek. Anyád ilyen, 40-50 évig ilyen volt, NEM FOG MEGVÁLTOZNI és gyanítom nem is kell neki. Azért írom ilyen szájbarágósan, hogy te is megértsd - ha már lehülyéztél itt minden válaszadót.
Teljesen úgy hat amit írtál mintha magadra vettél volna valamit és ki borult volna a bili.
Azok akik ilyen hozzá állásal vesznek valamit minek fáradoznak a válasz írásal? Nem neked szól a kérdés hanem azoknak akik hajlandók meg érteni és el gondolkodni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!