Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kedves sofőrök! Írnátok az...

Kedves sofőrök! Írnátok az autóban uralkodó szokásaitokról, esetleg az autóban betartandó "házirendről", vagy egyéb dolgokról?

Figyelt kérdés

Pl. hogy hallgattok-e zenét menet közben, és akkor a rádiót vagy saját zenét, milyen hangerővel, vagy hogy vannak-e szabályok a kocsitokban, egyéb ilyen szokások.

Nemrég szereztem meg a jogsit, és most lett meg az autóm. Érdekel, hogy kinek milyen szokásai vannak. Nálam három szabály van: Biztonsági öv bekapcs mindenkinek, és olyan zene szól a kocsiban amit én szeretek. Valamint enni-inni lehet, de ne morzsáljanak, stb.

2014. dec. 19. 16:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%

Kb 40 éve egy Barkasban olvastam a következő házirendet: Ebea kocsiba szép lehec de okos nem.

Így, ahogy írtam.

Én a saját autómban csak a dohányzást nem tűröm.

2014. dec. 19. 16:36
 2/27 anonim ***** válasza:
23%
Hozzám csak bizonyos mellméret felett szabad beszállni.
2014. dec. 19. 16:42
 3/27 anonim ***** válasza:
90%

Nincs kaja a Fieróban! :D

Az én autómban senki se gyújthat rá, nem lehet enni meg inni az autóban. Azzal nem foglalkozok h ki kapcsolja be az övét meg ki nem mert úgyis azt büntetik meg aki nem kapcsolta be az övet, én meg amúgy mindig bekapcsolom.

Olyan zene szól amit én szeretek mert más nincs is az autóban :D Esetleg rádió szólhat de nem szeretem ha nagyon hangos. Nem szeretem ha csapkodják az autó ajtaját. Én sem szoktam csapkodni, még más kocsijának az ajtaját se.

2014. dec. 19. 16:44
 4/27 anonim ***** válasza:

Rádió nincs a kocsiban (majd telefonról fog szólni a bluetooth hangszórón a muzsika, de ezt csak karácsonyra hozza a Jézuska :). Enni-inni kulturált keretek között lehet, dohányzás kizárva (mondjuk nem is nagyon van olyan ismerős, akit elviszek és dohányzik, a családból meg senki sem bagós.) Ami jobban idegesít, ha belepofáznak a vezetésbe, amikor nincs is jogsijuk. A tanácsokat természetesen szívesen veszem olyan emberektől, akik 25-30 éve vezetnek.

Ja, és a legfontosabb: amikor megállok, addig senki sem szállhat ki a kocsiból, amíg a kézifék nincs behúzva (fő a biztonság, van hogy kicsit korrigálok ha nincs meg a 90° :) ).

Asszem ennyi. A biztonsági övet meg mindenki használja. De legtöbbször egyedül, vagy öcsémmel megyek kocsival.

21F (fél éve van kocsim, egy éve jogsim)

2014. dec. 19. 16:45
 5/27 anonim ***** válasza:
91%
No kaja, no cigi. övet bekapcsolni. nem hallgatok semmit, zavar! Ja igen, ha valaki beleszól a vezetésembe azt kiteszem az első parkolóba! Beszélgetni szoktam közben. Soha nem telefonálok vezetés közben. Azt is utálom ha mellettem telefonálnak. ha a gyerek sikítozik, játszik, hisztizve rugdossa hátulról az ülésem, vagy százszor megszólít de nem mond semmit az érdekes mód egyáltalán nem zavar!
2014. dec. 19. 16:46
 6/27 anonim ***** válasza:
62%

Első autómat szereztem meg, nálam mindig az a fő, hogy én vagyok a főnök, én vezetek, szóval az én szabályaim érvényesek.

1; Tisztaság. Ha esznek-isznak az autóban, amit csak szülőknek és barátnőmnek engedek meg, elvárom hogy a szemetet ne a lábához, vagy az ajtóba tegye, és a morzsát legalább söpörje le az ülésről.

2; Dohányzás. Cigizek én is, viszont ha én meg bírom állni, hogy majd az út végén gyújtok rá, akkor másnak is meg kell. Vagy, megbeszéljük, és félreállunk valahol.

3; Zene. Mindig olyan zene megy, amit én szeretek vagy a barátnőm. Csak én piszkálom a rádiót, senki más :D

4; Ha haverok nem tudnak viselkedni, gondolok itt arra hogy lehúzzák az ablakot és óbégatnak kifelé, mert volt már erre is példa, megállok, ajtó ki, és kiszállás.

5; Kocsira se telefont, se cigit, de üveget nem teszünk !

6; Motorháztetőre, csomagtartóra nem ülhet senki. Nem egyszer figyelmeztettem már erre embereket.

Lehet túlontúl diktátoros, de szeretem az autómat és vigyázok rá. :D

2014. dec. 19. 16:51
 7/27 anonim ***** válasza:

Nálam:

1. ÉN vezetek, a többiek nem szólhatnak bele - különben kirakom öket.

2. Amíg nincs mindenki bekötve, addig nem idulok.

3. Én döntöm el, hogy van-e zene és hogy milyen.

4. Enni nem lehet benn, mert utálok autót takarítani

2014. dec. 19. 16:59
 8/27 A kérdező kommentje:

Köszi az összes választ, jöhet még sok!

Basszus, most hogy mondjátok, kihagytam pár szabályt, kapkodtam.

Akkor:

1. A főnök én vagyok.

2. Biztonsági öv. Egyrészt ne engem b*sszon meg a rendőrbá, másrészt balesetnél ne az én lelkemen száradjon. Amíg nincs mindenki bekötve, nem indulok.

3. A rádiót és mindent én kezelek, nem bírom ha valaki nyúlkál. A saját oldali fűtését kezelheti, a többi a főnök felségterülete.

4. Kajálni lehet, kulturáltan.

5. Cigizni tilos.

6. Olyantól én is szívesen fogadok tanácsokat/tippeket akik x-százezer-millió kilométert vezettek, és már akkor amikor még csak egy távoli gondolat voltam.

De az okoskodást, meg a "Vigyázz, piros!" "Stoptábla!" "Jobbkezes utca!" "Vigyázz, ez jön!"-féle beszólásokat én sem bírom.

7. Olyan zene megy amit én szeretek. Ha fikázod, akkor dugd be a füled vagy aludj, esetleg menj busszal.

Kb. ennyi.

2014. dec. 19. 17:16
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Én nem vagyok olyan háklis, de pár szabály:

- Cigizzél mielőtt elindulunk

- ÉN vezetek. Ha szerinted neked jobban megy bármikor átadom a volánt - de ha te ezt nem szeretnéd akkor nem is szólsz bele a vezetésbe

- Övet kösd be - nem, nem érdekel, hogy te akkor halsz meg amikor akarsz, ne mellettem tedd!

2014. dec. 19. 17:42
 10/27 anonim ***** válasza:
59%

azta h mennyire vaganyak vagytok, h igen az én autom...

De az okoskodást, meg a "Vigyázz, piros!" "Stoptábla!" "Jobbkezes utca!" "Vigyázz, ez jön!"

ez hol okoskodás ?

én örülök ha olyan ül mellettem, aki mitfahrer (ki tudom nézetni, ha épp jobb ives a kanyar v nem látni a lámpát a kamiontol, de ha kiteszem akkor a jobboldalit látja stb)

zenet olyant hallgatok, amit eggyutt is szeretunk, ált hangosan

cigi ha vkinek nem tetszik h rágyujtok, mehet busszal

az igazi okoskodokat, pl miért vágom a kanyart, vagy hol fogom a kormányt, miokr váltok, mért megyek 110 el csak 90 el szabad, lehet kiszalni ha nem tetszik.

enni szabad

viszont mocskos ruhaba nem viszak haza senkit.

koszolsz vmit, takaritol.

2014. dec. 19. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!