Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Árthat-e a motornak? .

Pityupocse kérdése:

Árthat-e a motornak? .

Figyelt kérdés

Némely útszakasznál 60-70 nél kiveszem sebességből és hagyom gurulni, aztán ha visszalassultam 30-40 re akkor megint sebességbe rakom. Egyik ismerősöm azt mondta ez sokkal rosszabb a motornak, mintha pl csak lenyomnám a kuplungot és úgy gurulnék.

Ki mit tud mondani erről?

2010. febr. 2. 14:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Dehogy árt. Én is csinálom, spórlásból. Csak vigyázz a visszaváltásnál, ne pörgesd hirtelen fel a motort.
2010. febr. 2. 15:05
 2/19 anonim ***** válasza:
Inkább vedd ki sebességből, minthogy folyamatosan nyomd a kuplungot. Ha kinyomod a kuplungot, a kinyomócsapágy elkezd forogni. Előbb-utóbb nagyon zajos lesz.
2010. febr. 2. 15:25
 3/19 anonim ***** válasza:
ja, arra értettem, hogy üresbe ragd.
2010. febr. 2. 15:30
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszi én is igy gondoltam :D

Még lenne egy kérdésem, az autót(régebbi) kuplungal kell idnitani függetlenül attól h nincs sebességben, ugye?

2010. febr. 2. 15:47
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha üresben gurulsz,többet fogyaszt mintha csak leveszed a lábad a gázpedálról.Ha üresben van akkor alapjárati fogyasztás van.Ha leveszed a lábad a gázról,az autó fogja hajtani a motort.Vizsgán nem tanultad ,például a piros lámpát is hajtással kell megközelíteni,nem üresben gurulva?Vizsgán meg is húznának ilyen vezetésért.A másik kérdésedre válaszolva:minden autót a korától függetlenül célszerű kinyomott kuplunggal indítani.Miért?Mert kinyomott kuplungnál nem kell,(ebben a hidegben még jobban)megdermett olajat is forgatnia a sebbeségváltóban az akkumlátornak.
2010. febr. 2. 16:16
 6/19 anonim ***** válasza:
Hogymondod, ha kirakod üresbe többet fogyaszt mintha hagynád sebességbe ? Vizsga egy dolog, s gazdaságos vezetés megint más.
2010. febr. 2. 16:21
 7/19 anonim ***** válasza:

Biztos,mások is megfognak erősíteni ha nem hiszel nekem.

Ezt tanultam.

2010. febr. 2. 16:27
 8/19 anonim ***** válasza:
Motorfék ? az csak mese akkor ?
2010. febr. 2. 16:35
 9/19 anonim ***** válasza:
Nem mese.Minnél alacsonyabb fokozatban van annál erősebb a motorfék.Ha egyesben lelépsz a gázpedálról olyan mintha fékeznél,megtorpan az autó.
2010. febr. 2. 16:50
 10/19 anonim ***** válasza:
Itt egy mástól származó magyarázat,talán érthetőbb mint az enyém. [link]
2010. febr. 2. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!