Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik 125-öst első motornak?

Melyik 125-öst első motornak?

Figyelt kérdés

Aprilia RS125 v Honda CBR125R v Yamaha YZF-R125 v Kymco Quannon 125 v Rieju RS3 125?

Nagyjából tisztában vagyok a különbségeikkel, de kiváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra. 16 éves vagyok és december-januárban tervezem venni, első motornak (akkorra lesz pénzem, de az Apriliára talán még akkorse).

2011. okt. 6. 21:23
1 2
 1/16 Toborc ***** válasza:
Én a CBR re szavazok :D
2011. okt. 6. 21:29
 2/16 anonim válasza:
125 ös yamaha dt is jó kezdőnek
2011. okt. 6. 21:39
 3/16 A kérdező kommentje:
Mindenképpen ezek közül szeretném az egyiket, és a Kymco Quannonról elég sok negatívumot olvastam, ezért azt ki is zárom. Az CBR nekem is nagyon tetszik és a legolcsóbb is, csak jóval kisebb mint a többi... ezért egyre jobban távolodok tőle
2011. okt. 6. 21:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Pedig hidd el hogy a CBR-el jársz a legjobban ezek közül.. Az Aprilia RS nagyon szervízigényes, többet fog a szervízben csücsülni mint amennyit használod :) Na jó ez túlzás volt, de egyfajta célzás is. Én CBR125-el kezdtem 3évet használtam szinte alig kellett szervízbe vinnem, megbízható, egyszer sem hagyott ott és mostmár a tesójával nyomom egy CBR600R-el nem is akarok váltani nekem bejött a Honda!
2011. okt. 6. 22:45
 5/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is CBR 125.

4haveromnak van Aprilia RS motorja ( 2 125ös, 2 50es ) és tényleg szokott velük baj lenni. Túlzás ,hogy mindig,de baj van velük az biztos. Most ne olyasmire gondolj ,hogy 1hónapig szervizbe van, hanem mindig valami kicsi bajuk van.

Unokatesómnak viszont CBRje volt,imádta,azon tanult meg hajtani,előtte semmilyen motorja nemvolt. Neki nagyon tetszett,azóta azzal nyaggat,hogy mindenképp CBRt vegyek :)

2011. okt. 7. 15:21
 6/16 anonim ***** válasza:

MZ ETZ 125. Azon nem csak motorozni tanulsz meg, hanem a motor működését is megérted, illetőleg megtanulod szerelni.

Mellesleg egy jól beállított ETZ visz annyit, mint egy CBR- főleg emelkedőnek.

2011. okt. 7. 15:58
 7/16 anonim ***** válasza:

Utolsóval egyet értek. Na meg arra a 2 évre én nem vennék ilyen "drága" motort. Kibírnék annyit egy MZ-vel is aztán több pénz lenne egy sokkal komolyabb gépre.

Ha muszáj ezek közül választani akkor: Yamaha YFZ-R125! Ez a legszebb közülük az 100%, nagyon kis agresszív tekintete van :P Blokkja meg ugyanolyan megbízható mint a CBR-é. És persze Yamaha :) RS-t mai benzinárak mellett már én sem vennék, úgysem hajtanám hogy ne egyen de akkor is benyelne 4,5L-t ha csak 90el óvatosan megyek, akkor meg inkább egy 4 üteműt veszek, azzal se megyek gyorsabban és megelégszik 3L-el max. Riejut nem ismerem ezért azt kis is hagynám, a Kymco-t meg főleg... nem bízok én az ismeretlen "márkákrban".

2011. okt. 7. 18:55
 8/16 anonim ***** válasza:
A drága azért van idézőjelben mert nekem ennyi pénzem nem lenne és ki sem adnék egy ekkora motorra ennyi pénzt.
2011. okt. 7. 18:56
 9/16 A kérdező kommentje:
Az egyetlen dolog ami miatt még nem köteleztem el magam a CBR mellett az a mérete. Az Aprilia és a Yamaha jóval szélesebbek, és hát jobban is néznek ki. Az Aprilia ellen szól a sok hibásodás és a magas fogyasztás mellett az ára is, ezért valószínuleg a Honda és a Yamaha közt fog eldőlni. 186 cm vagyok, 75 kg, nem fogok hülyén mutatni a CBR-en?
2011. okt. 7. 19:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Mert pár helyen olvastam hogy nagyobb növésueknek elég kicsi motor, de konkrét adattal sehol sem találkoztam...
2011. okt. 7. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!