Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz manapság a...

Mennyire nehéz manapság a Kresz és forgalmi vizsga?

Figyelt kérdés

2014. dec. 17. 22:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Jól hallottad!
2014. dec. 18. 20:07
 12/13 anonim ***** válasza:
93%

Tapasztalatból beszélek,tehát most tudok reális képet adni arról,amit állítok.Véleményem szerint a kreszvizsgára kell gyakorolni otthoni géppel elég sokat,de ez annyira nem vészes,bár ahogy előttem is írták,sok a hibalehetőség,és sok a 3 pontos feladat is.Figyelni kell,a legnehezebb az,hogy a program visszaszámol,tehát gyakorlatilag minden időre megy.

A forgalmi vizsga az már nehezebb.Először is ki kell fogni egy jó oktatót,aztán meg egy jóindulatú vizsgabiztost,utóbbi pedig hihetetlenül nehéz.Nekem másodszorra szerencsém volt,mert egy nagyon jóindulatú embert fogtam ki,aki látta,hogy vigyázok a körülöttem közlekedőkre,és odafigyelek mindenre,és nem veszélyeztetek senkit,csak a parkolást(jobbra hátra 90 fok) kell gyakorolni még,bár korrigálással ez is ment,a többi rendben volt.

A forgalmi vizsgának az egyetlen igazi buktatója az,hogy rengeteg apró hibát lehet véteni,és vét még egy átlagos,tapasztalt sofőr is,és akkor persze,hogy a tanuló elhibáz egyes hibákat.Amit nagyon fontos kiemelni,hogy vannak olyan hibák,amiket egyszerűen "hülyeség elkövetni",mert ki csinál olyat például,hogy "jobbra tartás okán a járműveket szlalomozva kerülgeti"?Ezt ki az,aki megcsinálja egy forgalmi vizsgán?Meg a járdán lévő gyalogosokat az úttestre csalogatja?Ki csinál ilyeneket?Ezeket még én sem csináltam meg.Aki ezeket megcsinálja,nem forgalmi vizsgára való,hanem PÁV-os eset.

Itt tehát a rengeteg hibázási lehetőségben van a buktató.Egy vizsgalapot keressetek itt a neten,olvassátok el,és tartsátok a fejetekben,hogy ezt és ezt nem szabad csinálni,és egyes dolgokra nem szabad rászokni.Természetesen tanulni még az oktató mellett,vizsgabiztos nélkül kell.

Utána meg saját magadtól a forgalomban szerezheted a tapasztalataidat,amik tényleg csak a valóságon alapulnak,nem az oktatótól tanulod,vagy szerzed őket.És ha hibázol esetleg,akkor is vigyáznod kell saját magadra is,meg másokra is.

2014. dec. 27. 01:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Jelenleg év végi szünet van, nem vizsgáztatnak, 2015 január 12-től pedig már a megújított adatbázisból áll össze a tesztlap az elméleti vizsgákon - erre érdemes lesz készülni, főleg azoknak érdemes erre külön figyelni, akik január elején vizsgáznak.

A változás azok számára, akik valóban megtanulták a tananyagot, nem okozhat különösebb nehézséget, de akik csak bemagolták a régi adatbázis kérdéseit-válaszait, kellemetlen lehet a változtatás.

2014. dec. 27. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!