Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Súlyadó miatt autó lefoglalása?

Rolando kérdése:

Súlyadó miatt autó lefoglalása?

Figyelt kérdés
Sziasztok. olyan gondom van, hogy kiküldött a helyi önkormányzat az automra 42 ezer forint súlyadót. Ezt sajna nem tudtam kifizetni és át adták 1 önnáló birosági végrehajtónak, és ő föltolta az összeget 92 ezer forintra. Nos én ezt nem szeretném kifizetni mert egy 91-es "roncs" autóról van szó, igy leadnám a rendszámot az önkormányzatnak és a forgalmit. Viszont az autót el kell, hogy jutassam az önnáló birósági végrehajtóhoz, mert foglalási papirt kaptam tőlük a gépjármüre(más szerencsére nincs a nevemen). Ha én ezt nem teszem meg és az autót szétbontom mi bajom lehet belőle? Körözni fogják az autót? közmunka? netán börtön?? Jó lenne ha olya válaszzolna aki, jártas ebben vagy ne adj isten volt már hasonló gondja. Köszönöm előre is.
2014. dec. 10. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Még több pénzbünti! Miért nem tartod be a szabályokat, törvényeket? Ezzel csak saját magadnak okozol még több kárt, büntetést. A hivatal nem kegyelmez!
2014. dec. 10. 18:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Szét ne bontsd! Akkor add le bontóba,ők adnak bontási igazolást.Azzal kéne menni az okmányirodába,és intézkedni a forgalomból történő végleges kivonásról.Kérdés,hogy van-e elidegenítési tilalom az autón?

Ezt az okmányirodában megmondják,meg szerintem tudnak ők is segíteni.Viszont a tartozást előbb-utóbb behajtják,amint lesz jövedelmed,annak 33%-át tilthatják,sajnos

2014. dec. 10. 18:53
 3/7 A kérdező kommentje:
jogos a tartozás ez tény. be is látom és utólag fizettem is volna. De az hogy egy önnáló birósági végrehajtónak kiadják és több az ő "sápja" mint maga a tartozás ez azért nem kicsit szemétség. Az autót hivatalosan adásvételi szerződéssel nem adhatom el ezt leirták levélben. Majd valamikor vagy ők eljönnek érte, vagy be kell, hogy vigyem a telephelyükre. De én nem akarom az ő vagyonukat gyarapitani még ezzel a lommal sem. ezért gondoltam azt, hogy szétbontom és legalább látok belőle valami pénzt. csak nem tudom van-e jogi következménye ha nem találják a kocsit
2014. dec. 10. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen,az fedezetkivonás,és a törvény büntetni rendeli :-(
2014. dec. 10. 19:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Viszont még idén kéne kivonatni(akár ideiglenesen),mert akinek január elsején a nevén van a gép,az fizeti a súlyadót egész 2015-ben!

Illetve-ha esetleg-nincs biztosítás,akkor még a fedezetlenségi díjat is rádverik...

2014. dec. 10. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha lefoglalta, akkor ki is vonta. Elbontani nem tudod, mivel a rendszám leadáshoz bontási igazolás kell. Mondjuk ha lefoglalta az autót, és kivonta a forgalomból, akkor a rendszámot úgyis le kell adnod.

És nem csinálhatsz vele semmit ezután már.

A lefoglalt ingóság megőrzése

104. § (1) A lefoglalt ingóságot - ha a törvény másképpen nem rendelkezik - az adós őrizetében kell hagyni.

(2) Az adós a lefoglalt ingóságot - az elhasználható dolog kivételével - használhatja, de csak rendeltetésének megfelelően és az állag sérelme nélkül.

(3) A lefoglalt ingóságon elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn. Az adós a lefoglalt ingóságot köteles gondosan megőrizni. A lefoglalt ingóság elhasználása, elzálogosítása, elidegenítése, megsemmisítése vagy a végrehajtás alól más módon való elvonása a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekmény.

2014. dec. 10. 19:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Fasza. Akkor minden kèppen ők járnak jól. :-/
2014. dec. 10. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!