Mennyi a havi fenntartása egy 250 le körüli, viszonylag új (3 éves),3000-es dízelnek? Érdemesebb egy 2000-es benzineset venni?
Kis távokat megyek általában, naponta olyan 20 km-eket(csak oda), városban és azon kívül, de nem autópályán.
Viszont megyünk általában évente 2-3x külföldre(800 km).
Fogyasztás szinte azonos, a szempontom főleg a megbízhatóság lenne!
Bmw és audi foglalkoztat leginkább (a4, a6, 3 as bmw, 5 os bmw).
Általában egyedül utazom, esetleg a párom az anyóson..
Összkerekesben érdemes gondolkozni?
Ez az első autóm, fogslmam sincs, hogy mennyi lenne a fenntartása, üzemanyagon kívül!
26 éves vagyok, nem volt még a nevemen semmi, 17 éves korom óta van jogsim, heti 4x vezettem szinte mindig, balesetem nem volt.
Szeretném, ha menne, ha kell, csupán ennyi.
Az autók adottak, ezeknek a fenntartására lennék kíváncsi, nem másra.
Mivel használtan veszel kocsit így alapbol olajcserével kezded és ezt x kilométerenként meg kell tenni. prémium kocsi esetében 15ezer ft körül szűrőkkel stb.
X kilométerenként gumit is kell venni.
ilyen teljesítményhez illik egy 225-ös gumi legalább. Darabja 35ezer körül van ha prémium minőségűt veszel (én continentalt néztem).
Kell téli gumi is. szintén ez az ár. Bár ha jól be van állítva a futómű jó az út nem mindig padlózod stb akkor 3-4 szezont kibírnak ezek.
Biztosítása az pedig biztosítófüggő erre nem tudok mit mondani nem vagyok alkusz. Fogyasztása 100 kilométerenként a benzinesnek városban lehet akár 10 liter fölött is. így 4ezer ft 100on. Dízel esetében 7 körül (nekünk a bmw 525d 163 lovas automata 7-8liter városban, ismerősünk 3ezres manuálisa is ennyi)
mit szeretnél még tudni?
Köszi, ezzel már többet segítettél!
Főleg a szervízelés érdekelne!
Mik a típushibák, mikor jönnek elő, milyen hiba érhet egy 3-4 éves autót?
Mennyi ezeknek a javítása?
Ilyen összetett kérdéseknél inkább neked kellene utána járni a dolgoknak, teszteket olvasgatni, szakmaibb fórumokon nézelődni, esetleg ott kérdezni.
Totalcar.hu
Mik a típushibák, mikor jönnek elő,
milyen hiba érhet egy 3-4 éves autót?
Mennyi ezeknek a javítása?
Először kitalálod mi kell, és szépen utána olvasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!