Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most vettem kocsit, de apum...

Most vettem kocsit, de apum nevére írattam, a biztosítást inkább az én nevemre kössem?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok és most vettem autót, ez biztos nem tetszene az állambácsinak ezért inkább az ő nevére írattam.

Online biztosítás kötésnél észrevettem olyan lehetőséget hogy a biztosítás másnak a nevére kötni. Tehát ha én vezetem és nekem jönnek vagy én nekik télen akkor fizet a biztosító ugye? :)

Mert úgy tudom hogy ha nem a kocsi tulaja vezette az autót akkor a biztosító semmit sem fizet...

2014. dec. 7. 01:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is papíron munkanélküli voltam mikor autót vettem, állam bácsi le se szarta. Kifizeted utána az adót az átíráskor. Ha nincs melód, akkor is lehet spórolt pénzed, nem?

Nem tudom, milyen a kapcsolatod apáddal, remélem, hogy kiváló. Én biztos nem vennék a másik ember nevére autót, hogy aztán az övé legyen az én pénzemből.

2014. dec. 7. 03:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is papíron munkanélküli vagyok és vettem autót de nem azért vettem anyám nevére hogy nehogy gyanús legyen az államnak.

Segélyt igényeltem és ha van autód, földed vagy ilyesmid akkor nem kapsz segélyt. Persze ez attól is függ hogy milyen értékű a dolog. Egyik ismerősömnek 500-600ezer forintos autója van és ezért nem kap segélyt, nem mintha rá lenne szorulva de mivel papíron munkanélküli, ezért járna neki legalább a TB (hivatal fizeti ha kéred) ami évente kb 70.000ft. Így most maga után fizeti.

Ha fiatal vagy akkor inkább apád nevén legyen a biztosítás mert olcsóbb. Ha mondjuk 30-on túl leszel akkor már érdemes a nevedre kötni.

2014. dec. 7. 07:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem kell azzal foglalkozni hogy tetszik e állambácsinak az hogy autót veszel. Jobb lett volna a saját nevedre íratni mert ha más nem akkor a biztosítási bónuszod nem fog nőni. Édesapádé persze fog, de ha te kötsz majd biztosítást egy másik autóra, akkor A0-ból kell indulnod, ami elég keserves utat jelent a B10-ig.

A kötelező biztosítás fizet akkor is ha nem a tulajdonos vezette az autót.

2014. dec. 7. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem van autóm, de a kutya sem kérdezte mikor "segélyért" kellett mennem.
2014. dec. 7. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
az üzembentartó fizeti a biztosítást. ha nem te vagy az üzembentartó, akkor nem köthetsz rá.
 6/7 anonim ***** válasza:
Sőt még motorom is van.
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen, jól leírtátok :) ha kocsi van akkor nincs segély, én is így tudtam, apumra iratom az autót és a biztosítást is. Mentek a zöld kezek! :)
2014. dec. 7. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!