Ha nem fizetném a biztosítást akkor a rendőr a forgalmiból vagy jogosítványból venné észre hogy nincs befizetve? S ezt miért kötelező fizetni?
Onnan tudná hogy elkéri a biztosítás befizetését igazoló kötvényt.
És a kötelező biztosítás bizony kötelező. EZ a szabály. Ha nincs, akkor bármilyen kárt ami balesetkor keletkezik, zsebből kell fizetned.
Ami Kötelező, az kötelező!
Nem kell magadnál tartani, a rendszerben meg tudják nézni.
Nem véletlen kötelező a neve. Ha nincs pénzed negyedévente 31re, akkor vegyél kisebb autót.
És nem kötelező fizetned, viszont kivonják a forgalomból ha nincs fizetve.
Kis butus...
L. László kérdezi - 2014-09-06 23:53:45
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A Kgfb.-ról szeretnék kérdezni. A rendőr igazoltatás során kérte az igazoló csekket,ami nem volt nálam,de be volt fizetve.Telefonos lekérdezés után megbüntetett 10000 ft-ra.Kérdésem,ha igazolni tudom a feladóvevénnyel,hogy a befizetés elöbb történt mint a büntetés,van-e esélyem,hogy megússzam?
Válasz levélre
Tisztelt Levélíró!
Ha nincs a vezetőnél a biztosítás befizetését igazoló csekk vagy szelvény, az intézkedő rendőr figyelmeztetheti vagy megbírságolhatja -ahogy tette ezt az Ön esetében is-, illetve szabálysértési feljelentést is tehet a gépjárművezető ellen. Ha pedig kiderül, hogy a kocsinak nincs érvényes kötelező biztosítása, akkor akár 100 ezer forintra is megbüntethetik.
Az intézkedő rendőr a járműnyilvántartásból is ellenőrizheti a biztosítás meglétét, viszont a szankcionálás ez esetben sem maradhat el. Ez a szabály volt érvényben 2013. nyárig.
Ha az esete 2013 nyarát követően történt, akkor a jogszabályváltozás után az alábbi szabályok vonatkoznak Önre: ha nincs a vezetőnél a biztosítás befizetését igazoló csekk vagy szelvény –amit jogszabályváltozás következtében már nem kötelező magunknál tartani- az intézkedő rendőr a központi a jármű nyilvántartási rendszeren keresztül köteles annak meglétéről meggyőződni.
Ha kiderül, hogy a kocsinak nincs érvényes kötelező biztosítása, akkor büntetésre számíthat
Tisztelettel:
Dr. Janklovics Ádám
Székely Ügyvédi Iroda
www.drszekely.hu
Bár joginak tűnő szakszöveg áll itt előttem, már nem kell igazolni a biztosítás meglétét, rendőr nem is kérheti.
Most dolgozom, csak cikket találtam, de talán ez is elég:
Milyen autód van, és hol kötöttél biztosítást? Én egész évre fizetek 31 ezret, a baleseti adóval együtt. Pedig pesti vagyok, idős vagyok, s koccanásom is volt, ami midn ront a bónuszon. Generalinál vagyok.
A koccanásom során nekem 12 ezer forintos károm keletkezett (Ignis), a Skodás levette a biztosítóját 360 ezerre. Márkaszervizbe vitte, s mindent cseréltetett, amit meg lehetett volna oldani egy kis polírozással. Törni nem tört semmi.
Ha elfogadom a 31 ezer/negyedévet, akkor is ez három évi biztosításod. De ha milliós kárt csinálsz? Azt is zsebből fizeted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!