Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nem fizetném a biztosítást...

Ha nem fizetném a biztosítást akkor a rendőr a forgalmiból vagy jogosítványból venné észre hogy nincs befizetve? S ezt miért kötelező fizetni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 14:36
1 2
 11/20 egySanyi ***** válasza:
Aranka drága! Fedezetlenségi díj. Mond ez neked valamit? A biztosító keményen be fogja rajtad hajtani a díjat + a büntetést ha nem fizetsz, és addig nem is válthatsz biztosítót amíg nem rendezed. Inkább fizesd be és évfordulón próbálj olcsóbbra váltani.
2014. szept. 29. 20:41
 12/20 anonim ***** válasza:

Pont azért kötelező ez a biztosítás, mert az embernek marha nagy szája van, hogy ő majd kifizeti, ha kárt csinál. Ja persze, de ez csak addig tart, amíg nem csinál egy közepes kárt (mondjuk fél millió forint). Már azt sem tudná kifizetni záros határidőn belül, nemhogy egy komolyabb, több milliós kárt. Még csak nem is arról van szó, hogy nem akarja kifizetni, egész egyszerűen nem tudja...

Olyan ez, mint a TB, ott is sok ember nagyon pattog, hogy ő minek fizet, mikor évek óta nem volt orvosnál. Ja, csak ha mondjuk éppen egy életmentő műtétet kellene megcsinálni rajta pár milláért, már nem tudná miből fedezni. Éppen ezért kötelező a TB is.

2014. szept. 30. 00:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Amúgy a jogosítványból ilyesmi nem derül ki, mert nálunk Magyarországon a biztosítás alapvetően az autóra van kötve, pontosabban annak az üzembentartójára, de ettől függetlenül ha más a sofőr, akkor is él a biztosítás. Tehát ez gépjármű-nyilvántartás kérdése.
2014. szept. 30. 00:25
 14/20 A kérdező kommentje:
9# persze hogy zsebből fizetném, akár a több milliót is kifizetném ha én okozok ekkora kárt, így még mindig sokkal jobban járnék.. egyébként csak egy seat ibiza 1.4 dizelem van
2014. szept. 30. 20:33
 15/20 A kérdező kommentje:
Budapesti a lakcímem, első autó, s a jogosítvány is a legfrisebb. Lehet hogy ezek miatt ennyire drága a biztosításom? :/
2014. szept. 30. 20:34
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem most volt egy kis balesetem, másik vétlen és nem fizetett idén biztosítást. Tényleg nem nagy a kár, csak az elejét lekoccolta a kocsinak. 3 elem fényezése, hűtőrács, műanyag díszlécek és lámpabúra cseréje, kis lakatosmunka a megnyomódott a megnyomódott merevítőn, 11 éves kocsi, fél milliós kár.

Na már most, ha te egy nagyon fiatal luxusautóba mész bele (elég ha megcsúszol), és jön a 3-4 milliós szervizdíj, akkor te zsebből kifizeted, mert jobban megéri ez mint évi 120 ezret fizetni?

2014. szept. 30. 21:16
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen nekem sokkal jobban megérné :/
2014. okt. 1. 22:56
 18/20 A kérdező kommentje:
egyébként az allianznál
2014. okt. 1. 23:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves Aranka! Számolj egy kicsit. Ha okozol egy egymilliós kárértékű balesetet, akkor 9 évnyi biztosítást fizetsz ki egy nap alatt. És ekkor nem számoltunk a bonus-malus rendszer miatti díjcsökkenéssel. Így akár 12-15 év alatt nem fizetsz ki összesen egy misit biztosításra. Ha mégis jobban megéri neked, akkor komoly problémáid vannak a matekkal.

Másrészt, ez kötelező. Akár tetszik, akár nem. Sok más kötelező dolog van amit vezetés közben be kell tartanod, mégsem sírsz.

2014. okt. 3. 01:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Na, ha az Alianznál ennyi, akkor elég sok baleseted lehetett, vagy egyéb okból nagyon kockázatosra értékelnek.

Voltam korábban egy biztosítónál év 43 ezer forinttért. Egy kis koc után a következő évre írták, elestem a kedvezményektől, két bónusz rontás, s 160 ezer az éves díj.

Átmentem az Alianzhoz, s a két rontással együtt is 32 ezer forintért kötöttem meg a biztosítást.

Pesten (magasabb kockázat), kevés rutin (3 éve vezettem, magasabb kockázat), idős férfi vezető (magasabb kockázat). Kedvezmény semmi.

Valami nagyon nem kerek nálad.

2014. okt. 3. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!