Ferencz01 kérdése:
A biztosítást, hogy tudom le mondani?
Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 14:09
1/7 anonim válasza:
Írsz a biztosítónak egy kérelmet, hogy xy körülmények okán legyenek szivesek semmisnek tekinteni, törölni a biztosítást.
Én tavaly jártam így, motorra kötöttem, majd a műszaki nem sikerült...
2/7 anonim válasza:
A biztosító, avagy alkusz oldalán szokott lenni egy forma nyomtatvány, ha alkuszon keresztül kötötted, akkor ki is töltve a Te, és az autó avgy motor adataival.
Kinyomtatod, aláírod, fax, és csókolom.
Épp a héten csináltam
3/7 anonim válasza:
érdekmúlás esetén (eladás, forgalomból kivonás, üzembentartó váltás stb) az esemény időpontjában, egyébként évforduló előtt min 30 nap.
4/7 A kérdező kommentje:
Na hát az a baj,hogy a forgalmija lejért,plusz el is akarom adni,csak nem tudom,hogy mikor fogják el vinni...
Sajna a vizsgáztatáshoz nagyon sokat rá kéne még költeni..
Esetleg arra gondoltam,hogy ideiglenesen kivonatom,vagy véglegesen és akkor természetesen a biztosítást se kell rá fizetni..
2014. aug. 10. 13:16
5/7 Nagyfater válasza:
Akkor nem is az a kérdés, hogy hogyan kell lemondani, mert arra már válaszoltak, hanem az, hogy lemondjad-e, vagy sem. Ezt viszont neked kell eldöntened. Ha kivonatod a forgalomból, akkor nincs gondod a biztosítási díjjal, viszont az esetleges vevőnek többlet költség lesz az újbóli forgalomba helyezés, ezért annyival kevesebbet is ad a járgányért. Az újbóli forgalomba helyezés költségét megtalálod a neten, és azután már csak osztanod-szoroznod kell...
6/7 anonim válasza:
Nem kell lemondani! Ha küldik majd a csekket, akkor egyszerűen nem fizeted be. Ezek után kapsz egy levelet, hogy elmulasztottad befizetni, és még egy csekket. Ha azt se fizeted be, akkor jön mégegy csekk, hogy a biztosításodat törölték. Ennyi. Nem kell semmi cécó, amit az előttem lévők leírtak. Mi is nemrég adtunk le a kocsit, és így "mondtuk" le a biztosítást.
7/7 anonim válasza:
6.válaszoló vagyok: a levél helyett csekket írtam a végén, bocsi*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!