6.2-ről 8.8-ra nőtt a fogyasztás, mennyire lehetséges ez? (Opel corsa B 1.2)
Most kicseréltem benne a légszűrűt és a benzinszűrőt (nagyon szar állapotban voltak) és érezhető, hogy sokkal szebb az alapjárata.
Eddig indításnál mindig fuldoklott, és kegyetlenül füstölt, de most semmi.
Mennyire lehetséges, hogy ettől meg fog oldódni a probléma?
Persze természetesen tudom, hogy télen többet fog enni, de nem ennyivel
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Tehát akkor a rossz alkatrészekkel ugrott meg ennyire a fogyasztás? Ha igen akkor várható csökkenés.
Egyébként van olyan kocsi, ami indulásnál 10-12 litert is bevág. Reggel beindítod, és hidegen a motor 30-40km/h-nál kiírja, hogy 10.2-12.3 a pillanatnyi. Aztán ahogy jár a motor egyenletesen, úgy lemegy 8.0-7.5 literre a fogyasztás. De amikor a motor bemelegszik és egyenletesen jár akkor beáll 5,5 literre. Csak az a baj, hogy városban sok a jelzőlámpa, meg minden és azért a városban való átlagfogyasztása 7,5-liter.
igen igen
A rossz alkatrészekkel ^^
Bár ez a kocsi nem írja ki, hogy menyit eszik....ebben a corsában még fordulatszámmérő sincs xDD
De imádom
Végülis első kocsi :D
így ennek tudatában azért jobban alszok majd
Remélem sikerült orvosolni valamilyen szinten a problémát
Látszik, hogy neked sose volt corsa B 1,2-d.
Nekem volt 4 évig és nagyon meg voltam vele elégedve én is abban se volt fordulatszámmérő, nyáron 6 körül télen 7 körül evett a 8,8 szerintem rengeteg.
A termosztátot ellenőriztetném, mert ha nyitott állapotban bedöglött akkor állandóan keringeti a hűtővizet az egész rendszerben és nem tud rendesen üzemmeleg állapotban működni ez akár 1 literrel is megdobhatja a fogyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!