Lehetséges-e, egy 10 éves, autóval a gyárilag megadott fogyasztás alá menni?
Hegyről lefelé motorfékkel persze.
Amúgy egy karbantartott autónak, amit soha nem gyilkoltak, gyakorlatilag függetlennek kell lennie a korától.
Mi alapján mondják azt a fogyasztást? Teletanktól teletankig módszerrel, vagy csak BC alapján. A BC-t sokszor eléggé alulmérnek.
A gyári fogyasztàst egy egységes europai szabvány alapján állapítják meg, aminek köze nincs a valòsághoz. Pl a szabványos mérési ciklusban 30km az átlagsebesség, és minimális a gyorsítás.
Ajánlom neked a www.spritmonitor.de honlapot. A precíz németek felírogatták a különbözö típusok fogyasztását, és egész használható adatok jönnek ki minden típusra.
Az új autók fogyasztását padon, légellenállás nélkül, lehető legkevesebb működő fogyasztóval mérik. Ilyet meg használat közben biztos nem fogsz elérni. A régebbi autóknál talán még valamivel reálisabbak voltak a tesztek. Tehát akár össze is jöhet a gyárinál kevesebb fogyasztás ideális körülményke között.
Jó esetben pedig a kor nem befolyásolja az autó fogyasztását. Nekünk 15 éves suzuki még bontatlan motorral annyit eszik mint újkorában.
Persze azt hozzá kell tenni hogy az újonnan lett véve és nem lett széthajtva.
Ja, én is ezt írtam. Nekünk 35 éves a Lada, 78-as, még bontatlan motorral annyit eszik mint újkorában, 9-10 litert.
Persze azt hozzá kell tenni hogy az újonnan lett véve és nem lett széthajtva. Ez idő alatt pedig már meg kéne látszania ha többet fogyasztana.
Előttem már korrekt válaszokat kaptál. Csak ismétlem: a gyárak egységes szabvány alapján próbapadon zárt körülmények között próbapadon járatják a találomra kiválasztott darabot. Ez köszönő viszonyban sincs a valósággal.
az én autóim is hozták a majdnem gyári normát, ha finoman vezettem, optimális volt a guminyomás, az idő, a benzin...
Szóval amit kérdeztél: nem, nem lehet alá menni, de a gyárit majdnem lehet tartani.
Persze az már nem gondtalan autózás, az már szenvedés, egy görcs a vezető..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!