Hogyan lehetséges hogy egy Chevrolet Camaro mindössze 4-5 millióba kerül az USA-ban?
Ezzel az erővel a Japánban gyártott kocsiknak is horror áron kellene menniük, mert hogy messze vannak ,de mégsem olyan eszeveszett drágák, mint az Usa kocsik mire ideérnek.
Nekem is lakik ismerősöm Usa-ban a magyar viszonyokhoz képest királyi módon élnek. Sima ügyintézői fizetésből amire idehaza ha megadják a 130 ezret már örülhet, ott átszámolva 7-8száz ezer ft -ot kap. Ebből vígan futja 3 autóra is, abból 2 tipikus amerikai benzintemető suv, meg egy platós rettenet 5 literes motorral és egy Lexus ami nagyon menő arrafelé. Dízel senki nem vesz, az ott tényleg csak traktorba való. Amúgy arra is megvannak az olcsóbb házhelyek ahová lehet építkezni,tipikusan csak könnyűszerkezetes anyagokból amit kis ügyességgel saját magad is összeraksz és nem kell ezer év hitelbe verni magad. Csak ott is él a sznobizmus erősen, és a felkapottabb kertvárosok bizony olyan drágák mint itt a Bp-i rózsadomb.
Ha fogékony vagy a finom dizájnra vagy anyagokra akkor sírva fogsz fakadni hogy hogy lehet ilyen igénytelen a belseje egy kívülről rendkívül izgalmas autónak. - ez fejen talalta a szoget es mint ex-japan auto/mostani amcsi auto tulaj, csak igazolni tudom hogy ez mennyire igaz.
A sajat izomautomon latom, minel tobbet nezem, jobban ismerem a vonasait, veszem eszre az apro illesztesi hibakat. Amikor szaguldok vele az utakon az emberek csak azt latjak hogy huuu de vagany verda, de mikor mosom, torolgetem, hasznalom, eszreveszem, hogy itt elall a lemez, ott nyikorog valami, a karpit picit mar foszlik, a gumi ragasztas enged stb. Olyan dolgok, amiket pl a japcsi autoimnal nem tapasztaltam. Lehet hogy azok utan nem fordultak meg az emberek az utcan, de az igenyesen, rendesen meg volt csinalva. A mostani meg igy 4 evesen is vonzza a tekinteteket az utakon de siralmas, hogy embert kuldtunk a Holdra es kepesek ilyen trehany munkat kiadni a kezukbol.
Volt szerencsenk tesztvezetni a Camarot es nagyon gaz belul. Persze amikor Swift meg regi Astra kepe van az ember agyaba rogzulve, a bokajat lepisili a Camarotol, de amikor volt szerencseje Infinitihez, Audihoz, BMW-hez, akkor bizony gagyinak tunik a Camaro belseje. Persze eros motor, megy mint a barom, de nem tartozik a luxusautok koze. Hitelre pedig barki megveheti. Havi par100 dollaros torlesztessel mar ujonnan elhozhato a szalonbol. Raadasul hazai, igy olcsobb es mindenfele extra behuzokkal csabitjak a vasarlokat.
Ha lesz szerencsed kijonni turistaskodni berelhetsz egyet. A nagyobb cegek (Enterprise, Hertz) adnak Camarot berbe. Vegyel ki egyet egy par napra majd menj be egy Infiniti szalonba (de akar egy Acura szalonba) es ulj be egy akarmibe es meglatod mirol beszelunk.
Usába 16évesnek saját kocsija van, nem viccelek...
így megy ez a megyébe' ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!